Bramorji - Gryllotalpidae

Odgovori
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Kaj pa cena tega Nemastar-ja?!

Najlažje bi ljudi "prepričali" v uporabo neškodljivih/manj nevarnih preparatov s prijazno ceno.
Trenutno je situacija takšna, da je biotično varstvo rastlin 5-10x dražje od konvencionalnega ( + da je še manj učinkovito in zanesljivo ).
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Andrej Banko je napisal/a:
Kaj pa cena tega Nemastar-ja?!
.

Nisem gledala. Sedaj vidim, da ni ravno najbolj vabljiva. Čez 17 € za 10 m2, oz. dobrih 105 € za 1.000 m2. Če pa upoštevaš še navodilo "Aplikacija: Za popolno odpravo škodljivca, 2X letno (spomladi in jeseni), 3 leta zapored."
se lahko pošteno primeš za glavo.
živa
Kraj: Žiri-NM

Re: Bramorji - Gryllotalpidae

Odgovor Napisal/-a živa »

Letos so bramorji požrli ogromno krompirja.
Kupila sem 2 m cev za odtok (čisto predraga, 25 evov), mož jo je prerezal na pol, obrusil robove, položila v zemljo, tri lonce z vodo, na noč se jih ujame v vsako ene par, ne veliko.

Na njivi sem v soboto privzdigovala z vilami zemljo in ga vidim. Neverjetno, pa ne še tukaj!!!!

Včeraj sem zakopala posode banjice od 2 l Planice, dobila jih od oboževalcev tega sladoleda. Malo vode, malo mila in pivo, ki naj bi jih privlačilo. Brez piva, ko sem zaključila z nalivanjem vode, so se že ujeli mladi. Ponoči sem jih lovila z rokami. Noro, že par let nimam več polžev, da bi ponoči z lučko hodila po njivi, sedaj pa bramor. Pa že dva tedna nazaj se mi je zdelo, da je med koreninami paprike bil bramor, ki sem ga seveda ubila, ko sem lovila voluharja.

Bom pa kupila insekticid, berem o enem na spletu. Ne grem se tega več, preveč dela je z voluharji, pa smrdljivci, pa strunami, pa krt nagaja, pa...

Počasi me mineva delati za škodljivce.
še nikoli nisem videla prepikane blitve, sedaj je tako prerešetana, da so še srčki neuporabni. Vse uničeno, verjetno bolhači.
Odgovori