Stran 18 od 24

Objavljeno: Če Sep 05, 2013 10:46 pm
Napisal/-a voda
mfranc, verjetno bi bilo zelo dobro in predvsem slastno oviti okoli čilija malancan in slanino. jaz sem na pečeno kriško melencana dala maso za polnjenje v katero sem nasekljala čilije poleg ostalih reči in to zavila toliko, da so konice melencana prišle skupaj.

probaj tole:
1. sredinski del melancana malo izdolbeš toliko, da notri položiš čili v posteljico od nasekljanega peteršilja, česna in malo drobtin. v čili daš zrolan kos sira in rezinico pršuta, lahko tudi slanina ali filet slanega inčuna. pokapljaš z olivnim oljem in daš na lahek ogenj, oz. žar. za kratek čas pokriješ s staniolom, da se opari tudi zgornji del. lahko tudi vse skupaj oviješ v staniol a potem je nekako bolj kuhano kot pečeno.

2. ali pa zavij v staniol na tretjino po dolgem odrezan krompir, nič lupljen samo dobro opran. v izdolben krompir daš rezino putra ali olivno olje malo posoliš, popopraš in noter položiš napolnjen čili. zaviješ in čez cca 20 min lahko samo dol padeš ko probaš. (seveda od začetka je težava da ugotoviš kdaj je krompir pečen). receptov je še pa še. pa dober tek ti želim, kar slinim se zraven in lpvoda._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)

Objavljeno: Če Sep 05, 2013 11:34 pm
Napisal/-a MARIJAV
Zdaj pa že nehajte Exclamation , se tudi jaz že slinim zraven Wink , in spravite te recepte v temo Recepti, da se nam med množico ne izgubijo, bi bilo škoda._________________Živeti na podeželju je najlepše!

Objavljeno: Če Sep 05, 2013 11:43 pm
Napisal/-a TwityPity
Ja Marija, prov lušte delajo tistim katerim šele dobro zorijo Very Happy
mfranc, dobr si streniral domače, pol krožnika jalapenotov je pa še zame prehuda Smile Drugo leto bo pa že pol krožnika habanerotov? Laughing
voda, recepti zvenijo zelo okusno, slike so pa da dol padeš! Tvoje recepte iz zadnjih strani sem skopiral v Recepti s čilijem, upam da ne boš jezna Razz

Objavljeno: Pe Sep 06, 2013 12:49 am
Napisal/-a voda
TP ma kaj bi bila jezna. hvala. upam, da bo te recepte tudi kdo poskušal narediti. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)

Objavljeno: Pe Sep 06, 2013 8:16 pm
Napisal/-a mfranc
TwityPity je napisal/a:
mfranc, dobr si streniral domače, pol krožnika jalapenotov je pa še zame prehuda Smile


He, he, zaenkrat sem samo jaz "dobro streniran" Laughing ; saj sem omenil, da sva si čilije "bratsko" Cool razdelila Very Happy .

LP_________________mfranc

Objavljeno: To Sep 10, 2013 6:15 pm
Napisal/-a TwityPity
Čakanje na končno barvo Trinidad Scorpion Moruga Yellow je pa reeees dolgo. Kot kaže bomo obirali okoli novega leta Smile

Objavljeno: Sr Sep 11, 2013 12:49 pm
Napisal/-a dmdm
ja letos bodo čiliji še sveži za zimsko kurjavo Very Happy

Objavljeno: Sr Sep 18, 2013 1:11 pm
Napisal/-a labia
Sezona na vrhuncu in lepote čilijev ni za spregledati.










Objavljeno: Pe Sep 20, 2013 9:33 pm
Napisal/-a lpivk






Objavljeno: Pe Sep 20, 2013 9:38 pm
Napisal/-a lpivk
ne vem, kaj sem zabluzila pri prvi fotki...petek verjetno je kriv Very Happy
sprašujem vas, kaj imam za ene čilije? Na dveh imam sicer oznake, na enem piše samo "ta hud", prvi pa je po moje res "penis čili", vsaj tako se razvija Very Happy
tisti z viola cvetki pa sploh ne naredi plodov Confused
sem pa zadnjič odtrgala rdečega kot mala paprika in sin se je kar malo zasolzil-kot kaže, sem mu končno podkurila!
Vse vas prisrčno pozdravljam.
Aja,pa pobiksala sem ga s tem sajenjem "na glavo" in na vrhu jagode, kajne? Zdaj že premišljujem, kako ga prezimim...?Človek se pač celo življenje uči- ne verjemi vsega, kar delajo čez lužo in potem krasne fotke objavijo...
Lp iz Rovt
P.s. Zelo si želim tudi imeti čilije, ki so v obliki zvončkov, pred leti sem jih videla v Bih, ko pa sem vprašala zdaj za seme, nimajo več Sad