Objavljeno: Če Sep 05, 2013 10:46 pm
mfranc, verjetno bi bilo zelo dobro in predvsem slastno oviti okoli čilija malancan in slanino. jaz sem na pečeno kriško melencana dala maso za polnjenje v katero sem nasekljala čilije poleg ostalih reči in to zavila toliko, da so konice melencana prišle skupaj.
probaj tole:
1. sredinski del melancana malo izdolbeš toliko, da notri položiš čili v posteljico od nasekljanega peteršilja, česna in malo drobtin. v čili daš zrolan kos sira in rezinico pršuta, lahko tudi slanina ali filet slanega inčuna. pokapljaš z olivnim oljem in daš na lahek ogenj, oz. žar. za kratek čas pokriješ s staniolom, da se opari tudi zgornji del. lahko tudi vse skupaj oviješ v staniol a potem je nekako bolj kuhano kot pečeno.
2. ali pa zavij v staniol na tretjino po dolgem odrezan krompir, nič lupljen samo dobro opran. v izdolben krompir daš rezino putra ali olivno olje malo posoliš, popopraš in noter položiš napolnjen čili. zaviješ in čez cca 20 min lahko samo dol padeš ko probaš. (seveda od začetka je težava da ugotoviš kdaj je krompir pečen). receptov je še pa še. pa dober tek ti želim, kar slinim se zraven in lpvoda._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
probaj tole:
1. sredinski del melancana malo izdolbeš toliko, da notri položiš čili v posteljico od nasekljanega peteršilja, česna in malo drobtin. v čili daš zrolan kos sira in rezinico pršuta, lahko tudi slanina ali filet slanega inčuna. pokapljaš z olivnim oljem in daš na lahek ogenj, oz. žar. za kratek čas pokriješ s staniolom, da se opari tudi zgornji del. lahko tudi vse skupaj oviješ v staniol a potem je nekako bolj kuhano kot pečeno.
2. ali pa zavij v staniol na tretjino po dolgem odrezan krompir, nič lupljen samo dobro opran. v izdolben krompir daš rezino putra ali olivno olje malo posoliš, popopraš in noter položiš napolnjen čili. zaviješ in čez cca 20 min lahko samo dol padeš ko probaš. (seveda od začetka je težava da ugotoviš kdaj je krompir pečen). receptov je še pa še. pa dober tek ti želim, kar slinim se zraven in lpvoda._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)