Paprike 2015

Odgovori
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Feramol sem nazadnje kupila pol kilski, ker drugega ni bilo. Cena 6 ,1o.
Torej bi kilski lahko bil malo cenejši kot navajaš._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Čisto na vseh paprikah so se mi v parih dneh zavili listi, ko jih razvijem so v njih uši. Prejšnji teden sem jih s koprivnim pripravkom škropila na dva dni v rastlinjaku, stanje se žal še ni popravilo in so se naselile še na paradižnik Sad
Imate kakšen nasvet kako naj se še lotim? Če bi se le dalo bi s kakšnim domačim pripravkom.

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Pripravki s sojinim lecitinom običajnoi pomagajo. Pa kak drug bio preparat tudi.
dejan84

Odgovor Napisal/-a dejan84 »

jaz mam tocno isto situacijo, zraven se par sladkih feferonov, ki so ocitno epicenter okuzbe.

sprical sem z neemazalom, zelo minimalni ucinek, bom jutri verjetno se drugo rundo sprical upam, da bo kej bol uspesno
Cmru

Odgovor Napisal/-a Cmru »

Hoj, jaz sem pa nad paprikami čisto obupala. Že lani, ko sem jih imela v loncih sem si rekla, da je letos zadnjič. Pa ni bilo. Letos sem jih spet sadila, ampak v vrt. In imam sran** od paprik. Ne samo, da se nikamor ne premaknejo že dva tedna, dve papriki sta stagnirali do te mere, da ju komaj še najdem med nizkim fižolom. Grrrr... letos je res zadnjič.
Očitno jim je velik delež ilovice prehud in jih zacementira v rasti. Medtem pa paradižnik uživa na polno.
Lepo nedeljsko popoldne vsem, ki jim paprika ne sitnari Very Happy_________________Dies diem docet
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Cmru, ne prehitro obupat nad paprikami. Zanje je sedaj še premrzlo, zato stagnirajo (tudi moje - enako lani). Ko se bo ogrelo, bodo začele lepo delati. Pišem ti iz mojih lanskih izkušenj, ko so tudi skoraj do konca junija komaj preživele nalive in hlad, potem so pa eksplodirale in z malo zakasnitvijo izredno obilno rodile._________________Živeti na podeželju je najlepše!
dejan84

Odgovor Napisal/-a dejan84 »

imam tri paprike (california wonder) v loncih, malce me skrbi ker se mi zdijo precej nizke, definitivno blizje pol metra kot metru. Zanima me koliko bi morale biti visoke v tej fazi rasti (letnem casu)?

vsaka ima po en res lep plod

eno sem ze obral, se je zacela malce gubat
Špela

Odgovor Napisal/-a Špela »

Koliko casa traja, da gredo paprike iz zelene na rdeco barvo? Cvetijo na polno, plodovi so lepi, samo barvo se cakam.
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Mini chocolate bell

Ljubov dlan

Botinska

Alpina

in nekaj malo pekočih feferonov
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Pomalem so začele zoreti tudi paprike: