Bokaši kompostiranje
-
- Prispevkov: 1997
- Pridružen: Ne Jun 16, 2013 2:00 am
- Kraj: Kališovec
- Kontakt:
- muha
- Site Admin
- Prispevkov: 17998
- Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
- Kraj: Medvode okolica
-
- Prispevkov: 1997
- Pridružen: Ne Jun 16, 2013 2:00 am
- Kraj: Kališovec
- Kontakt:
muha, hvala!
0.5kg suhega ali mokrega?_________________Aljaž Plankl
http://vrtbrezprekopavanja.si/
0.5kg suhega ali mokrega?_________________Aljaž Plankl
http://vrtbrezprekopavanja.si/
-
- Prispevkov: 1997
- Pridružen: Ne Jun 16, 2013 2:00 am
- Kraj: Kališovec
- Kontakt:
tajana, ti pa ne šparaš!
_________________Aljaž Plankl
http://vrtbrezprekopavanja.si/

http://vrtbrezprekopavanja.si/
-
- Prispevkov: 1430
- Pridružen: Pe Maj 30, 2014 2:00 am
zuf je napisal/a: |
tajana, ti pa ne šparaš! ![]() |
Zuf res ne sparam posipa, saj ga dovolj pripravim v poletnem casu. V organko dajem vse rastlinske odpadke, sploh v jeseni je tega veliko, predvsem od kapusnic, repe in kolerabe. Ugotovila sem, da najhitrejse pridelam kompost z mesanjem posusene trave in vsebine iz organka.
Sem se stehtala posip. Posip imam shranjen v dvoliterskih pvc skatlah. V eni skatli je od 1100 do 1200 g posipa._________________CARPE DIEM
-
- Prispevkov: 861
- Pridružen: To Okt 10, 2017 2:00 am
Res ste mojstri, to vam moram priznati. Sam sem še "zelenček", kar se bokašija tiče; ravno se mi polni sploh PRVI (!) organko kompostnik in moram reči, da me je takoj prepričal. Ni gnilega vonja (pač nek tak, "prijetno-razpadajoči", mogoče rahlo kiselkast?), tudi tekočina nima neprijetnega vonja. Vsak dan po recepturi dodam dobrih 20ml posipa. S takim zanosom počasi zbiram pogum in se pripravljam na naslednji podvig: izdelava lastnega posipa... Bomo videli, kam me bo to pripeljalo - no, navodila za izdelavo ne bi mogla biti boljša, tako da... (beri prve tri besede mojega prispevka)._________________go with your instinct to live as you want
-
- Prispevkov: 861
- Pridružen: To Okt 10, 2017 2:00 am
Oj, še enkrat jaz 
Zanima me, če se tudi pri drugih dogaja, da ta fermentirana tekočina še kar naprej "dela"? To mislim tako, da ko je ustekleničena (pač, zbiram jo v plastenki) in plastenko odprem, se ven sprosti plin (tako nekako, kot če "preklonkaš" radensko, plastenko odpreš in ven pihne CO2). Jaz to razumem kot da fermentacija še kar naprej poteka - ali pa je v mojem primeru kaj narobe?_________________go with your instinct to live as you want

Zanima me, če se tudi pri drugih dogaja, da ta fermentirana tekočina še kar naprej "dela"? To mislim tako, da ko je ustekleničena (pač, zbiram jo v plastenki) in plastenko odprem, se ven sprosti plin (tako nekako, kot če "preklonkaš" radensko, plastenko odpreš in ven pihne CO2). Jaz to razumem kot da fermentacija še kar naprej poteka - ali pa je v mojem primeru kaj narobe?_________________go with your instinct to live as you want