Stran 18 od 26
Objavljeno: Če Jan 04, 2018 1:53 pm
Napisal/-a zuf
Živijo.
Nekaj me zanima...
Koliko posipa potrebujete za pol leta? Ali pa če imate kakšen svoj kriterij?
Hvala za odgovore..._________________Aljaž Plankl
http://vrtbrezprekopavanja.si/
Objavljeno: Če Jan 04, 2018 4:29 pm
Napisal/-a muha
Odvisno za kolikšno količino.
Za samo posodo Organko porabim na uč izmerjeno ene pol kile mesečno in se mi zdi, da sem s posipom kar radodarna. V kompostnik z 1 m3 materiala pa postopoma stresem, kadar ga imam dovolj, med 4 in 6 litri bokašija.
Objavljeno: Če Jan 04, 2018 8:33 pm
Napisal/-a zuf
muha, hvala!
0.5kg suhega ali mokrega?_________________Aljaž Plankl
http://vrtbrezprekopavanja.si/
Objavljeno: Če Jan 04, 2018 8:47 pm
Napisal/-a tajana
Na mesec porabim 2 do 3 litre suhega posipa, doma pripravljenega, za organko koš. Se priblizno toliko pa ga porabim za posipanje pri pripravi komposta._________________CARPE DIEM
Objavljeno: Če Jan 04, 2018 8:47 pm
Napisal/-a muha
Nesušenega. Takega, kot ga vzamem iz posode, v kateri je fermentiral.
Objavljeno: Če Jan 04, 2018 10:28 pm
Napisal/-a zuf
tajana, ti pa ne šparaš! _________________Aljaž Plankl
http://vrtbrezprekopavanja.si/
Objavljeno: Če Jan 04, 2018 11:02 pm
Napisal/-a tajana
zuf je napisal/a: |
tajana, ti pa ne šparaš! |
Zuf res ne sparam posipa, saj ga dovolj pripravim v poletnem casu. V organko dajem vse rastlinske odpadke, sploh v jeseni je tega veliko, predvsem od kapusnic, repe in kolerabe. Ugotovila sem, da najhitrejse pridelam kompost z mesanjem posusene trave in vsebine iz organka.
Sem se stehtala posip. Posip imam shranjen v dvoliterskih pvc skatlah. V eni skatli je od 1100 do 1200 g posipa._________________CARPE DIEM
Objavljeno: Če Apr 19, 2018 1:28 pm
Napisal/-a Žlehtnoba
Res ste mojstri, to vam moram priznati. Sam sem še "zelenček", kar se bokašija tiče; ravno se mi polni sploh PRVI (!) organko kompostnik in moram reči, da me je takoj prepričal. Ni gnilega vonja (pač nek tak, "prijetno-razpadajoči", mogoče rahlo kiselkast?), tudi tekočina nima neprijetnega vonja. Vsak dan po recepturi dodam dobrih 20ml posipa. S takim zanosom počasi zbiram pogum in se pripravljam na naslednji podvig: izdelava lastnega posipa... Bomo videli, kam me bo to pripeljalo - no, navodila za izdelavo ne bi mogla biti boljša, tako da... (beri prve tri besede mojega prispevka)._________________go with your instinct to live as you want
Objavljeno: Sr Apr 25, 2018 9:21 am
Napisal/-a Žlehtnoba
Oj, še enkrat jaz
Zanima me, če se tudi pri drugih dogaja, da ta fermentirana tekočina še kar naprej "dela"? To mislim tako, da ko je ustekleničena (pač, zbiram jo v plastenki) in plastenko odprem, se ven sprosti plin (tako nekako, kot če "preklonkaš" radensko, plastenko odpreš in ven pihne CO2). Jaz to razumem kot da fermentacija še kar naprej poteka - ali pa je v mojem primeru kaj narobe?_________________go with your instinct to live as you want
Objavljeno: Sr Apr 25, 2018 11:53 am
Napisal/-a Optimist
Postavi na hladno! In previdno z njo..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....