Stran 18 od 52

Objavljeno: So Jul 25, 2015 5:14 pm
Napisal/-a copatka
Metuljc, ti tudi nimaš ideje, kaj so te moje buče? Jaz se nič ne spoznam na te F in F1, kupila sem sadike hokaido in bi jih rada tudi imela Rolling Eyes_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)

Objavljeno: So Jul 25, 2015 5:26 pm
Napisal/-a metuljc
Žal boš letos do Hokaido prišla le po kaki drugi poti, iz tvojih sadike očitno ne. Nimam pojma, kaj so tele tvoje buče. Nesi eno v vrtnarijo, ko še malo odraste, da bodo videli. Glej, ne more biti nekaj skrižanega, če ti vseh 10 sadik daje enake plodove. In kakšnega okusa so? Saj, mogoče boš pa navdušena. Nareži eno na prst debele rezine in jo na malo olivnega olja popeci, potem soli, popraj in posuj s kakimi zelišči. Meni so take odlične, ne vem sicer, če tudi tele tvoje.
Presenečenja so del življenja, žal ne vedno samo prijetna. No, morda se tole še izkaže za prijetno, še ne veš.

Objavljeno: So Jul 25, 2015 5:27 pm
Napisal/-a figula
metuljc - ne moreš razumet, ker si vklopila svoj profesionalni proces razmišljanja Wink sem se samo malo pohecala, da je zrasel ata (ker je buča, ki je zrasla 3x večja od predvidene)

Objavljeno: So Jul 25, 2015 6:15 pm
Napisal/-a copatka
Metuljc, včeraj smo eno pekli na žaru z oljčnim oljem in soljo - in je bila dobra :-) . Tudi v današnji mineštri ji ni nič manjkalo, nima pa tako posebnega okusa kot hokaido, bolj bp, bi rekla Wink . Mogoče se bo okus ojačal, ko bodo dozorele. So pa hecne, ena je že ogromna (v primerjavi s hokaidkami) in še kar raste - prav vidno večja je vsak dan Rolling Eyes .

Predvsem me pa jezi, ker ne vem, če so to zimske buče ali jih moram čimprej obdelati za v skrinjo ..._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)

Objavljeno: Ne Jul 26, 2015 3:30 pm
Napisal/-a copatka
Tole čudo od "hokaido" buče sem danes našla Rolling Eyes . Se zdaj mogoče komu kaj bolj zdi, kaj bi to bilo?



_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)

Objavljeno: Ne Jul 26, 2015 3:41 pm
Napisal/-a muha
Ne vem, katere sorte je, sem pa prepričana, da je ena tistih, ki jih lahko shraniš čez zimo - primerno zrelo seveda. Takrat bo tudi pridobila na okusu. Nekaj podobnega sem imela pred leti pod imenom Jaspee de vende a ne bi niti približno upala trditi, da je tvoja te sorte.

Objavljeno: Ne Jul 26, 2015 5:41 pm
Napisal/-a Trocki
Tudi mene nekaj bega. Imam posajene 3 rastline hokaido buč. Dve rastlini delajo buče kot morajo, ena pa je naredila neko zeleno čudo. Obstaja kakšna sorta zelenih hokaido buč, ali sem dobil vmes napačno seme?
Zanima me še, kdaj je hokaido buča zrela za "na krožnik"?




Objavljeno: Ne Jul 26, 2015 5:54 pm
Napisal/-a metuljc
Za na krožnik so vse, ki niso grenke. Torej tudi ta, zelena. pred leti sem jo imela in z dozorevanjem postane oranžna.

Objavljeno: Ne Jul 26, 2015 6:21 pm
Napisal/-a copatka
Hvala, muha. Upam, da je zimska - ker, če bi morali sproti vse pojesti, bi bil manjši problem Very Happy . Če si opazila, je pod ta veliko tehtnica, ki kaže več kot 4 kg Confused. In bi verjetno še rasla, če je ne bi danes odrezala in poslala sinu. Bomo videli, kakšen okus ima, ko bo poročal. Tako da na žalost tudi Melonette Jaspee De Vende Squashni ni, tiste ne zrastejo tako velike.

Jaz sem na več načinov pripravila eno manjšo in me je pravzaprav navdušila, ko sem se sprijaznila, da nikoli ne bo hokaido Rolling Eyes . Je manj kašasta, zelo krhko meso (odlična kar surova za grizljati) in manj sladka od hokaido. Danes sem jo naredila kot bučke v omaki s kislo smetano in je bila odlična! V bistvu boljša od cukink Smile . Pogrešam pa oranžno barvo juhice, na katero daš bučna semena in jo pokapljaš z bučnim oljem - takega dizajna s temi bučami ne bo Sad.

Če se bo izkazalo, da so dobre tudi velike, in bodo dozorele vse, bom najela kombi in jih pripeljala na gartlcmanijo - jih bo za vse dovolj!! Very Happy_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)

Objavljeno: Ne Jul 26, 2015 6:30 pm
Napisal/-a metuljc
copatka, počakaj, da pecelj postane suh, da se vsaj suši, potem je čas za pobiranje in utrjevanje nekje na suhem, sončnem in toplem, kolikor pač imaš takega prostora na voljo (do zmrzali). Vidiš, vsako leto ti buče pripravijo presenečenje.