Bicikel, hvala - dopust se bo prilegel. Ko se vrnem, se javim. Copatka, Marijav - hvala. Saj s česnom ni veliko dela, a tisto, ki je (sajenje, predvsem pa pobiranje), je treba opraviti v kratkem obdobju. No, tudi s čiščenjem je precej dela, a se delo lahko opravlja postopoma. Marijav, gotovo nisi lena, le malo si spremenila vrstni red na seznamu pomembih stvari, se mi zdi._________________naredimo svet lepši
Gredico sem pripravila, konec tedna obetajo nekaj dežja, bo zaradi toplega vremena še prezgodaj? Lanski pozabljenčki Anke so že dobrih 10 cm iz zemlje.
Mi smo se tudi lotili pripravljanja njive. Preorali in pripravili smo eno njivo pod hišo, katera je stala nedotaknjena nekaj let. Zdaj sem gledal malo koledar, in ali naredimo jutri in petek ali naslednjo soboto. In mislim, da bomo v soboto, saj morem njivo še enkrat sfriyirat in narediti brazde. Sem pa letos dokupil še kilo domačega česna, nekoliko večjega._________________http://myminiwondergarden.blogspot.si/
Moja njiva je sicer pripravljena, a mislim, da je še prezgodaj/pretoplo. Tako verjetno štartam naslednji petek in soboto (27,28.) in nadaljujem v "koreninskih" dneh v novembru. Bom pa že prej označila grede in vrste, da bo šlo potem hitreje._________________naredimo svet lepši
Sprašujem se, kako bo uspeval česen na mokrotnem vrtu pri Golniku, če ga bom sadila jeseni. Letos sem ga sadila spomladi, poletje je bilo suho in je lepo naredil. Če ga sadim konec oktobra, v novembru, pa še na manj osončeni legi je vrt, se bojim, da ne bi čez zimo zgnil. Kako se obnese drugim na mokrotnem, glinastem zemljišču jesensko sajenje?_________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Jaz imam ob hiši nekaj malega takšnega, slabo osončenega, vlažnega prostora. Tam praktično nič, kar je v zemlji ne uspe. Ali pa zelo slabo. Ne česen, ne čebula, ne korenček, ne pesa ... Najboljše tam uspeva paradižnik ! Ne ravno odlično, ampak vsaj sprejemljivo.