Česen 2019
Evo, sadike so v čakalnici (hvala, Muha za idejo!) in upajo, da čakalna doba ne bo tako dolga kot v zdravstvu .
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
-
- Prispevkov: 5237
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
Takole neugledno je danes izgledala greda česna, sorte Gardos, ki sem ga posadil spomladi.
No, tisto v zemlji pa sploh ni bilo slabo. Glavice v povprečju kar debele, dejansko lepše kot tistih 30 iste sorte, ki sem jih sadil jeseni.
Zanimivo. Čeprav, gre za sorto, ki je klasificirana kot spomladanski česen.
No, tisto v zemlji pa sploh ni bilo slabo. Glavice v povprečju kar debele, dejansko lepše kot tistih 30 iste sorte, ki sem jih sadil jeseni.
Zanimivo. Čeprav, gre za sorto, ki je klasificirana kot spomladanski česen.
AB, hvala za tole fotko. Samo sebe sem že oštevala, ker imam česen še vedno na gredi in čakam na dan za korenino. Takoj, ko sem videla tvojega, sem se pomirila, moj je še vedno bolj svežega izgleda. V soboto gre definitovno ven, vmes bo pa dež zmehčal zemljo.
Za podaljšan čas zorenja malce sumim zastirko iz nerazrezane pampaške in podobnih trav. Enostavno sem vzdolžno po gredi položila cele odrezane šope. Debelina zastirke je približno 3 cm in očitno zelo dobro zadržuje hlad v zemlji. Tam, kjer nisem imela zastirke, sem ga pobrala že 14 dni nazaj.
Za podaljšan čas zorenja malce sumim zastirko iz nerazrezane pampaške in podobnih trav. Enostavno sem vzdolžno po gredi položila cele odrezane šope. Debelina zastirke je približno 3 cm in očitno zelo dobro zadržuje hlad v zemlji. Tam, kjer nisem imela zastirke, sem ga pobrala že 14 dni nazaj.
Muha, je tvoj česen jesenski ali spomladanski? Sem mislila, da ga samo jaz še nisem pobrala .
Ampak ne vem, kako bo z dnevi za korenino - jaz bi ga rada pobrala iz suhe zemlje, ki je tako lepo prhka. Mogoče ga bom kar v petek pred dežjem .
A ga vsi zmeraj pobirate na dan za korenino? Je to res tako zelo pomembno za shranjevanje? Brbr, ga tebi uspe vsega pobrati ob pravih dnevih?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ampak ne vem, kako bo z dnevi za korenino - jaz bi ga rada pobrala iz suhe zemlje, ki je tako lepo prhka. Mogoče ga bom kar v petek pred dežjem .
A ga vsi zmeraj pobirate na dan za korenino? Je to res tako zelo pomembno za shranjevanje? Brbr, ga tebi uspe vsega pobrati ob pravih dnevih?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Verjetno bo katera od vas vedela - ker sem ravno pobrala česen, razmišljam, da ga olupim in dam v taprever in v skrinjo. Zdaj se še lepo lupi. Soseda pravi, da česen iz skrinje ni dober, ker menda ima grd vonj. Ima katera kaj izkušenj?
Je pa preživel v olivnem olju s peteršiljem, vendar ne sme biti natlačeno. Je pa tudi res, da imam kar precej hladno klet, ker je v zemlji, pa še pojedli smo ga hitro.
Je pa preživel v olivnem olju s peteršiljem, vendar ne sme biti natlačeno. Je pa tudi res, da imam kar precej hladno klet, ker je v zemlji, pa še pojedli smo ga hitro.
Irena, jaz ga veliko rabim za en recept s piščancem, kjer daš zraven neolupljene stroke. Vsako jesen jih dam neolupljene v skrinjo in še nikoli se mi ni zdelo, da bi imel čuden vonj ali okus . Res pa ga ne probam surovega, ampak že lepo zapečenega .
Ga pa dam v skrinjo šele takrat, ko ostalega s sušenja prestavim v klet, kar je pri meni šele tik pred zmrzaljo._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ga pa dam v skrinjo šele takrat, ko ostalega s sušenja prestavim v klet, kar je pri meni šele tik pred zmrzaljo._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
-
- Prispevkov: 5237
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
Če bi čakal na te dneve za korenino, bi mi najbrž že zunanje ovojnice glavic začele propadati.
Saj dejansko so že včeraj bile ponekod malce načete, ampak nič kritičnega. Verjamem, da sem kar pravi čas pobral.
Še fotografija pridelka. Upam, da se kaj vidi ...
Glavice imajo večinoma med 5 in 6 centimetrov v premeru.
.
Saj dejansko so že včeraj bile ponekod malce načete, ampak nič kritičnega. Verjamem, da sem kar pravi čas pobral.
Še fotografija pridelka. Upam, da se kaj vidi ...
Glavice imajo večinoma med 5 in 6 centimetrov v premeru.
.
Pri meni je še tretjina česna v zemlji. Letos tako neenakomerno zori. Anka je zelo počasna. Istrskega rdečega pa sem že malo prepozno pobrala, nekateri stroki so že lezli narazen.
Copatka hvala za informacijo. Bom poizkusila z zamrzovanjem neolupljenih strokov, teh veliko porabim na podoben način kot ti, le da jaz dušim mlado govedino in potem pečen česen pretlačim za omako ali pa za juho._________________CARPE DIEM
Copatka hvala za informacijo. Bom poizkusila z zamrzovanjem neolupljenih strokov, teh veliko porabim na podoben način kot ti, le da jaz dušim mlado govedino in potem pečen česen pretlačim za omako ali pa za juho._________________CARPE DIEM