Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2020
Pozdravljeni, moj seznam za leto 2020, so komaj presajeni in upam, da bodo pohiteli do presaditve na vrt:
Palmira's Northern Italian,
Rinaldo,
Vera, volovsko srce
Chang Li ,
Goldfisch,
Amana Orange,
Barne s Mountain Yellow,
Yersey Devil,
Opalka,
Arbuznyi,
Black Moor,
Purple Russian,
Chocolate Stripes,
Paul Robeson,
Violet Jasper,
Aunt Gertie's Gold,
Pruden s Purple,
Domingo,
Kragulj,
Vintage Wine,
Irenca,
Piennolo dell Vesuvio, paradižnikovi listi,
Makedonski, stara sorta,
Canadian heart,
Piccadyllio Sicilliano,_________________Lp
Nauta
Palmira's Northern Italian,
Rinaldo,
Vera, volovsko srce
Chang Li ,
Goldfisch,
Amana Orange,
Barne s Mountain Yellow,
Yersey Devil,
Opalka,
Arbuznyi,
Black Moor,
Purple Russian,
Chocolate Stripes,
Paul Robeson,
Violet Jasper,
Aunt Gertie's Gold,
Pruden s Purple,
Domingo,
Kragulj,
Vintage Wine,
Irenca,
Piennolo dell Vesuvio, paradižnikovi listi,
Makedonski, stara sorta,
Canadian heart,
Piccadyllio Sicilliano,_________________Lp
Nauta
Nauta, kako se ti obnese Black Moor? Razen da sem mu morala dodati nekaj foliarnega kalcija, je pri meni bil brez problemov in je delal lepe plodove. Ne vem pa, kako je z rastjo, sem ga imela le nekajkrat in še to na premalo prostora. Okus in rodnost sta mi bila zelo všeč._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Zelo dobro se obnese. V začetku ga malo obtrgujem, potem pa mi ponavadi pobegne, na dolgo in široko. Dobesedno. Pri mami je sajen ob steni gospodarskega poslopja, kjer je približno 30 cm nadstreška oziroma je pod kapjo. Zraste tako visoko, da ga 1. novembra pobiram z lestvijo, tisto lojtco v obliki črke A. Še takrat je okus izjemno dober. Isto velja za Chang Li, ki je posajen ob njem. Ostali nehajo nekje pred sredino oktobra in okus izgubijo še prej. V Ljubljani tudi dobro dela. Na sadiko so mogoče 2 do 3 plodovi prizadeti zaradi pomanjkanja kalcija, na Ptuju ponavadi ni teh problemov. Je dober za solate, predvsem ga pa sušim, ker suh nima kislosti, ki je rada pri nekaterih sortah paradižnikov. _________________Lp
Nauta
Nauta
A shrani.si ne dela več? Sem hotela dati gor par fotk, pa ne gre. Kako jih pa drugi objavljate? _________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Copatka, ne dela več. Tule si preberi, kako si zdaj pomagamo:
http://forum.gartlc.si/gartlc-about42-0-asc-105.html
http://forum.gartlc.si/gartlc-about5449.html
http://forum.gartlc.si/gartlc-about42-0-asc-105.html
http://forum.gartlc.si/gartlc-about5449.html
Moram še pogruntat, kako se pomanjša fotke
Tole je primerjava sadik iste sorte, iz istih semen - leva je zimska setev (sredina marca), desna pa notranja setev (sredi aprila). Zimska je sicer manjša, a dosti krepkejša in že nastavlja cvetove. Ne vem, če ne bom raje posadila kar te. Kaj mislite?
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Tole je primerjava sadik iste sorte, iz istih semen - leva je zimska setev (sredina marca), desna pa notranja setev (sredi aprila). Zimska je sicer manjša, a dosti krepkejša in že nastavlja cvetove. Ne vem, če ne bom raje posadila kar te. Kaj mislite?
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Sem pogruntala . Bom dajala majhne slikce, potem pa lahko vsak klikne gor, če želi videti večjo. Takole:
Bolje, a ne? _________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Bolje, a ne? _________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)