Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kivi - Actinidia

Odgovori
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Še poročilo o potaknjencih ''samooplodnega zelenega mini kivija Weiki in rdeče sorte'', ki sta jih prinesla Vrtinova. Na srečanju Pr' Blaj 16. aprila letos sem dobila dva zelena in dva rdeča. Vsi štirje so lepo pognali, za občutek sta na fotkah najšibkejši, ki mu nekaj rjavijo listi, in najlepši. Vsi štirje že rastejo na svojih stalnih mestih, ker sva jih takoj posadila tja. Veselje veliko Jupi !

papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Pozdravljeni,

bi kdo znal na podlagi oblike sadeža povedat kaj je to za ena sorta kivija:

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha

Brat je že pred leti posadil eno žensko in eno moško rastlino pa sem se vedno spraševal kaj je to za ena sorta. Meni se dozdeva da bi bila Hayward.

hvala in lep pozdrav
misoo83

Odgovor Napisal/-a misoo83 »

Ovako izgledaju kalemlemovi kivija kod mene ove godine Very Happy .

https://youtu.be/M3hBzRbapAs
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Kdaj je optimalni čas za jesensko cepljenje, sem iz centralne Slovenije, nadmorska višina 400m. Sodeč po misoo83, bi že lahko cepil.
Cepil sem že večkrat, čip in pod lubje, uspelo samo enkrat od več 10 cepov. Mislim, da sem bil vedno prepozen, lubje se ni na vseh mestih lepo ločilo od stebla.
Prvič sem uporabil prozorno folijo v traku, naslednji leti pa gumice ali izolirtrak, saj prozornega traku nisem več dobil v nobeni trgovini. Po vseh pogledanih videih, lani nisem naredil nobene napake, cepil več 10 očes, rezultat čista 0, zato mi ostane samo zgodnejši čas. Ostrejši nož morda.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Pozdravljeni.
Pri znanki se kivi malo čudno obnaša.
Je preko 10 let star, tudi letos dobro obložen ampak ga je napadlo neko sušenje listov pred kakšnim tednom.
Dosti listov je na pol posušenih, kar nekaj jih je pa že odpadlo.
Kakšna ideja kaj bi to lahko blo?
Hvala lepa!
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Pa še slike...

slika1

slika2

slika3
Majda

Odgovor Napisal/-a Majda »

Podobna situacija je tudi pri nas, vendar le na sorti Jenni. Na ostalih sortah se ta efekt ni pojavil.
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Ali je ženska rastlina lahko oddaljena 30 metrov stran od moške in bi še vedno prišlo do oprašitve. Verjetno je bolje, da sta eden zraven drugega ampak je pač prostorska stiska...
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Menda morajo biti veliko bližje, če hočeš popolno oploditev. Mi ga imamo tudi cca 30m in prenašamo veje s cvetovi, damo jih v plastične steklenice z vodo in obesimo v žensko, nekam v senco.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pri nas imamo samo žensko rastlino - Hayward. Letos je prvič cvetela z 10 cvetovi, oplojeni so bili vsi.

Moške rastline imajo sosedje. Ena je oddaljena malo manj kot 100 metrov, okoli ovinka, druga pa dobrih 200 metrov, prav tako za ovinkom. Ko sem se odločala za sajenje, so mi povedali, da je doseg tudi do 500 metrov.
Odgovori