Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Robida - Rubus fruticosus
Lepo so začele zoreti. Debele, sočne zaradi obilice vlage a zaradi premalo sonca malček kiselkaste. Ravno smo začeli jamrati, da jih sproti svežih ne bomo mogli pojesti, ko so kar naenkrat pričele izginjati . Trenutno so obrane do kosti! Vse, kar ni še čisto zeleno in trdo izgine čez noč. Kosi niso, ti puščajo za seboj packe sadežev po tleh in ni jih težko zasačiti na delu.
Sumim veverice, saj pišejo, da se hranijo tudi s sadjem in jagodičevjem, pod robido sem pa našla manjše iztrebke, ki bi jih pripisala ravno njim. Predtem so ležali okrog podobni iztrebki, polni češnjevih/višnjevih pečk. Zaenkrat smo iz radovednosti kamero preusmerili v grm robide, morda ujame "tatu" na delu. Nocojšnjo noč je robido stražila sosedova muca in drugih obiskovalcev ni bilo. Le na bližnji smreki se je bleščal par svetlih pikic, domnevno veveričjih učk.
Sumim veverice, saj pišejo, da se hranijo tudi s sadjem in jagodičevjem, pod robido sem pa našla manjše iztrebke, ki bi jih pripisala ravno njim. Predtem so ležali okrog podobni iztrebki, polni češnjevih/višnjevih pečk. Zaenkrat smo iz radovednosti kamero preusmerili v grm robide, morda ujame "tatu" na delu. Nocojšnjo noč je robido stražila sosedova muca in drugih obiskovalcev ni bilo. Le na bližnji smreki se je bleščal par svetlih pikic, domnevno veveričjih učk.
Danes dve veverici na robidah, sem ju ravno presenetila, par robid na tleh._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)
Lp Magnolija
(klik na črno polje)
Lp Magnolija
Sem zelo zadovoljen z letošnjim pridelkom male skupine triple crown. Tako kot na fotki je vsak drugi dan. Nerodno je samo to, da je treba res ujeti točno pravi dan, ko nehajo biti svetleče, hkrati pa niso že prezrele in s tem izgubile pravo aromo. Zame so OK tudi brez natančnega čakanja, za bolj fine okuse v družini pa ne
Pobiram vsak dan, letos res dobra letina.
_________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)
Lp Magnolija
_________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)
Lp Magnolija
Moje robide rastejo nekoliko v senci zato jim manjka še dober teden do zorenja, pri hčeri pa so na zahodni strani, pergola v smeri sever-jug, tu so pa v polnem zagonu. Danes so jih nabrali dober kg, lepo sladke so in se že kuhajo v marmelado, ki jo v bližnji prihodnosti odnesemo na morje za naše zajtrke:
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
_________________Živeti na podeželju je najlepše!