Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cepljenje sadnih dreves

Odgovori
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

praky je napisal/a:
Pozdrav

Pitanje za Vinkoza.Zanima me kako je prošlo cijepljenje Cudranije Tricuspidate na bijeli dud,dali je bilo uspijšno ili će ipak trebati Maclura.
lp

Pozdrav.
Ej, dečko, vidim da slediš prispevkom na forumu. Lahko odgovorim ali pa ne.Pa naj ti bo. Cepil sem dve podlagi bele murve. Prvo sem cepil na omega, drobna podlaga fi 6 mm, drugo pa fi caa.12 mm ZA LUB. Ta druga navedena se je prijela in odganja, očitno je bilo cepljenje uspešno, sicer bom dokončno potrdil to čez mesec dni.Dve MACLURE pa sem kot uspešno ukoreninjene potaknjence s CLONEX pustil v rezervi za morebitno avgustovsko cepljenje.
lp. Vinkoz
Gringo

Odgovor Napisal/-a Gringo »

Vinko

kaj praviš kako bi šlo cepljenj nešplje "germanica" na podlago nešplja "japonica"? Smile
praky

Odgovor Napisal/-a praky »

Pozdrav

Vinkoz baš mi je drago da si imao uspjeh kod cijepljenja cudranije na dud,sad moram nabaviti cepiče Cudranije Che Seedles pa na posao.
Podloga Duda imam dosta,a i posijao sam 100 sjemenki Maclure.
lp
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Moje in očetovo cepljenje je doma bilo uspešno.
Marelice na slivi.

Češnje na sejancu češnje.

Na vsakem drevesu se je prijel vsaj 1 cepič kar je najbolj pomembno. Na 2 češnjah od 3 so se pa prijeli vsi 4 je.

Oprostite za slabe slike. Slikano je z telefonom._________________LP seba993
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

No tudi jaz ima vsaj 100 sadikic Maclure
Če bi jih kdo imel naj pove._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

Gringo je napisal/a:
Vinko

kaj praviš kako bi šlo cepljenj nešplje "germanica" na podlago nešplja "japonica"? Smile

E, na to pa nimam odgovora, saj nisem še poizkusil. Tudi okrog fig ne, bo pa potrebno se posvetiti tudi temu. Na enem drevesu tri vrste zaradi prostorske stiske.
lp. Vinkoz
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Very Happy , se lahko že veselim ali moram še počakat in koliko.

Cepljeno po navodilih od misoo83. Hvala! Very Happy Posebna zahvala pa seveda optimistu za cepiče in dodatna pojasnila. Very Happy

Mah, se vseeno veselim, saj mi je to prvo cepljenje. Jupi
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

jaz osebno ponavadi počakam da požene vsaj 2 lista in se potem veselim._________________LP seba993
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Morda bi čez parafilm premazala tenak sloj cepilne smole ali pa kar enkrat naokoli z izolir trakom. Ko bo sonce pričelo nažigat parafilm rad zgubi prožnost, se strdi in razpade, tedaj pa so cepiči v nevarnosti! Sicer pa ne dvomim v uspeh! Če bo le zimo preživelo!_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Hvala, bom upoštevala navodila. Very Happy
Odgovori