Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Na Brdi

Moderator: Melona

Odgovori
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Poezija izredno lepo. všeč mi je da si odkrila nekaj več kot samo cvetove in to potem naredi popolno sliko. zelo lepo. pravzaprav pri vsakem vrtnarju profesionalnem ali ljubiteljskem pri negi klasičnih, modernih in do ekstremno lepih vrtov seveda tudi z vrtnicami se odraža karakter osebe katera to počenja. lpvoda

PS: zanima me kaj se dogaja v okolju kjer je sedaj vse cvetoče čez npr mesec-dva. ali so vse te vrtnice ponavljalke?_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
TANJA TT

Odgovor Napisal/-a TANJA TT »

Ja, lokacija pri Poeziji je enkratna in tudi zame, ki sem bila že večkrat tam,je letošnji vtis fantastičen.Kako lepo se ti je vse razrastlo in da ne govorim o barvah! in vsi tisti kujavci, ki niso hoteli nikamor, so se vdali Wink samo,da se me nismo, kajne..... Wink Wink
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Pri tebi sami presežki, ena lepša od druge. Občudujem tvoje vrtnice in občudujem tudi tebe.
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Rene in Plamenka - če bosta imeli Distant Drums vedita, da je vseeno boljša od Cafee, ki je res zelo šibka vrtnica. Tudi naši Dodo se je posušila.

Nasploh so vsi sejanci in vrtnice bež -kafe barve šibke, to je že v njihovi genetiki.
Morata pa to vrtnico zelo gnojiti, sedaj sem jo pogruntala, da vam bo dala to kar lahko. Sicer pa je to vrtnica miniaturne rasti in grmićka skoraj ni, potrebuje zelo malo prostora. Če imate kje majhen prostor, jo vtaknite tja. Samo sonce naj ima.

Melona zavedam se ja in tudi sem hvaležna za to okolje v katerem sem se znašla. Naravna danost je že polovica vsega narejenega. Najbolj pomembni člen in zasluga pa je ''kosec'', ki vse to obvlada, delno en manjši del tudi sin. A Melona, tu še ne vidiš vseh terenov, ki se jih kosi z ročno in nahrbno kosilnico. Trava - košnja je pri nas delo, ki vzame skoraj ves čas. Moj delček Melona je le nekaj kamenčkov v mozaiku.

Paul's Himalayan Musk pa je tako velik, da ga v slikah ne morem zajeti, ker raste najmanj tridimenzialno.... Ni normalen res. In zato mu jaz ne morem reči mama, bolj bi pasal izraz zanj direktor s cigaro v ustih - evo to je on. Poln je ega se mi zdi, kje ste vi pale palčice spodaj. No, da bo tako zrastel in še raste v nedogled to pa si res nisem mislila. Obiskovalci gostilne, ki pridejo in jih slišim skozi okno, ko sem v kuhinji kar zavzdihnejo in občudujejo. Prav danes tudi moška starejša družba, sem slišala so se pogovarjali v italijanščini - to pa je kot sneg. Pravkar je dopolnil 5 let, delam pa mu ne nič, samo gnojim 1 x letno. Drugo pa nanj vplivajo živalice, ki jim nudi senco -pavi s svojim glasom mogoče, kdo ve kakšne frekvence so to in kako vplivajo na njegovo rast?
Laughing

Voda, to okolje je vedno zanimivo, ker je vedno zeleno. Vrtnice v glavnem ponavljajo a take kulise kot je spomladanska seveda niti približno ni več.
Pogrešam pa tvoje slike, preveč štrajkaš, želim jih videti letos in to velike in res pokaži svoje bogatstvo. Zato si ga tu delimo, ker tako uživamo v lepoti.

TanjaTT ja vem, vsi vidite te razsežnosti, a vsako leto znova se zavedam, da že to vzdrževanje zahteva vrtnarja, ne enega dva. Pa zelenjavni vrt sedaj rabi tudi pletje, sadno drevje čaka boljše čase, trte tudi, pa moram tudi hiteti .moj partner pravi: seksat vrtnice, danes sem prvič obrezovala, pa študije HMF, pa ostale obveznosti, pa seveda sejančki zlati moji... A ljubezen do tega kar delamo obliže utrujenost, ti ponudi čašo hladne vode, takrat ko jo res potrebuješ in ti ponudi klopco, da lahko tudi sam uživaš. In to je poanta. Delamo za svoj užitek, lepoto, razvedrilo, polnost duše. Pa naj bo majhna zaplata vrtnic ali planjave, vedno nam da tisti delček, ki tako poboža našo dušo.

Doli jaz pa občudujem tvoj vrt, ki me je zaznamoval za vekomaj in občudujem tudi tebe, ki si tako rahločutno prepletla vsako zasaditev, dodatek, celoto v pravljični raj, ki šepeta tistim, ki to znajo slišati. Jaz sem pri tebi ogromno slišala.

rožica_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

Poezija čeljust mi je dol padla kakšna milina in hkrati bohotnost,prekrasne.Da ne rečem kako so se ti razrasle,pa tako si se pritoževala,da ne gre nikamor. Poplačana je naša potrpežljivost slej ko prej.Kar ne moram se jih nagledat klanjam se .Ti pa verjamem,da je sela čez glavo zraven vsega ostalega._________________LP
E.
NOVALIS

Odgovor Napisal/-a NOVALIS »

Poezija, sem ostala brez besed...hudooo
Vidim, da bom morala Eyes for you dobiti primernejše mesto, zdaj so očitno preveč v senci.
Pa Pierre de Ronsard - se moram pohvaliti, da je tudi moj letos končno priplezal na vrh. Očitno res rabi več časa.
No, pri nas se bo šele zdaj dobro začelo.
Ampak zares, čestitke, prekrasno...vredno ogleda
Oreo

Odgovor Napisal/-a Oreo »

In kakšen prostor... prostranstvo._________________Oreo
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Ooooo kaj so moje oči videle!Kaj takega še nisem videla ne v sliki, ne v živo.
Uživaj, kolikor je moč
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
vrtnarka

Odgovor Napisal/-a vrtnarka »

Fantazija--lepo ti to uspeva.V živo videti,mora biti božansko na rožco_________________živi življenje
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Ko vidim ta prelep park, si zelo želim, da bi 1x organizirali ogled teh prečudovitih vrtov naših članic. Ker mojih par gredic, se s tem ne more primerjati. Poleg tega pri tebi vedno znova spoznam kako novo vrtnico, ki bi jo imela. Ne morem verjeti, da ti je šla Rimosa, ki se ti je tako lepo razrasla na starejših slikah.
Odgovori