Stran 180 od 206

Objavljeno: Sr Sep 16, 2015 10:33 pm
Napisal/-a mfranc
Ja, kvaliteta semen pada in človeka posebej razkuri, če je dal za seme veliko denarja.
Ena od razlag (ostale sem že tudi našteval) je tudi možen čili boom po svetu in gre vse za med ... Rolling Eyes .

Tele Summer Heat se žal nikoli ne spomnim, da bi jih pofotkal, upam, da bo letos še priložnost Embarassed .
Letos imam še sorto Chichimeca, ki je sicer bolj čokata (debelejša, krajša) ima pa čisto normalno razpokano povrhnjico.

Sicer vem, da je Summer Heat med bolj pekočimi, zato sem se tudi trudil in sem "drobovje" 100 % izčistil; vendar brez haska.

LP_________________mfranc

Objavljeno: Pe Sep 18, 2015 4:30 pm
Napisal/-a choco_chili
Za foro sem pred odhodom na morje pobral vse plodove (čokoladne, srednje obarvane, zelene )iz chocolate habanera in še enega habanera red maya, jih zložil na mrežico in pustil
obešene 1 mesec v zračni sobi. Pri mreži sem improviziral in uporabil kar mrežo za igrače iz Ikeje (končno je dobila uporabnost). Presentljivo so se vsi čiliji zelo dobro posušili, nobenega plesnjivega med njimi.


Objavljeno: So Sep 19, 2015 5:11 pm
Napisal/-a pajo
Na 1. Čili festivalu zmagal v kategoriji za najbolj izvirno idejo in okus - Vipavsaka breskev z čilijem in 2. mesto za Pipom za naj bolj močno čili omako._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.

Objavljeno: So Sep 19, 2015 5:36 pm
Napisal/-a juglans
Bravo, mojster Pajo.

Objavljeno: So Sep 19, 2015 5:46 pm
Napisal/-a Melona
Pajo, iskrene čestitke poklon palec gor !

Objavljeno: So Sep 19, 2015 5:55 pm
Napisal/-a choco_chili
Čestitke Pajo. A je možna kakšna degustacija? Na žalost sem imel opracke in se nisem mogel udeležiti festivala :(

Objavljeno: So Sep 19, 2015 8:20 pm
Napisal/-a mfranc
Pajo tečem , zdaj si pa že skoraj na konju! palec gor

Very Happy

LP_________________mfranc

Objavljeno: So Sep 19, 2015 10:56 pm
Napisal/-a orhy
Pajo čestitke za tele omak'ce - za "najbolj izvirno idejo in okus" . To pa je neki. palec gor
Zdaj pa si tudi že na konju !
_________________
Nazadnje urejal/a orhy 09 Jan 2019 11:33; skupaj popravljeno 1 krat

Objavljeno: Ne Sep 20, 2015 9:39 am
Napisal/-a Zelenc
Sem bil tam in res velja pohvala Pajotu. Probal sem vse njegove omake, pa moram priznat da mi je bila una z ananasom zelo všeč, tista "limited edition" pa je glede na količino na mojem grisinu hinavska - kresne šele kako minuto po zaužitju. Zelo!

Skratka - kapo dol in čestitke! Prihodnji teden pa res upam, da se oglasim pri tebi. Minuli teden mi žal ni uspelo.

Cool

Objavljeno: Ne Sep 20, 2015 3:06 pm
Napisal/-a juglans
Ravno zadnje dneve "poletja" sem ujel za sušenje čilija, tako, da sem jih moral le malenkost dosušiti v ABC-ju. Nato pa včeraj zvečer še zmlel.

V kozarčkih je:

-makedonska ozka in dolga sladka paprika (sorte ne poznam, seme dobil iz Makedonije); izredno sladek prah svetlo rdeče barve, zajemal in poizkušal bi ga z žličko, tako dober je ...

-Malaguetas ali ..... (si nisem zapomnil pravega imena); plodove sem očistil semen in verjetno tudi zato le blago "pikne" čilijeva pekočina. Ker nimam še "mišic" mi osiromašena hudoba povsem odgovarja.

-Etiopian brown; Prah nekoliko bolj rjave barve in rahlo močnejše jakosti. O skovilih nebi, ker tako ali tako nimam pojma kaj je koliko. Se mi zdi, da bi temu še najbolj pašal kakšen dodatek dima.

-miks Penis čili in Satan kiss; sušeno kompletno s semeni, razmerje 1:1, na suho ga še nisem poizkusil, ... ni poguma, bo pa danes pri kosilu.

Na zalogi pa imam še kar nekaj "hudobic" ki bodo šle v omakice.
Nekaj sem jih primešal tudi med kisajoče zelje. Že preverjeno in mi odgovarja.