Kavica za dobro jutro
-
- Kraj: Rimske Toplice
Re: Kavica za dobro jutro
Dober dan! Zimsko, še jutri, potem obetajo teden dni otoplitve, brez - temperatur.
Lepo soboto vsem!
Lepo soboto vsem!
- Seasmoon
- Kraj: Obala
Najprej želim srečno vsem gartlcem, pa obilo zdravja.
Ta teden je bilo pestro. Smo imeli goste. Smo jedli dobrote, pa igrali smo se namizne igre v različnih oblikah. Pa pohajali smo. Smo se imeli lušno.
Ko otroci posipajo sončnična semena po okenski polici in in pol vsi skupaj čakamo in opazujemo, da kdaj bodo prišli ptički po semena. Kar hitro so se pojavile siničke in plavčki. In ugotovili smo, da so plavčki bolj pogumni od siničk, pa čeprav so manjši.
Pa dleski so prišli na krmilnico. Končno! Zdaj čakam še na liščke.
Danes prvič od meseca novembra dalje je bilo malenkost ledu v bazenčku za ptice. Ko sem vstala je bilo -1.
Ta teden je bilo pestro. Smo imeli goste. Smo jedli dobrote, pa igrali smo se namizne igre v različnih oblikah. Pa pohajali smo. Smo se imeli lušno.
Ko otroci posipajo sončnična semena po okenski polici in in pol vsi skupaj čakamo in opazujemo, da kdaj bodo prišli ptički po semena. Kar hitro so se pojavile siničke in plavčki. In ugotovili smo, da so plavčki bolj pogumni od siničk, pa čeprav so manjši.
Pa dleski so prišli na krmilnico. Končno! Zdaj čakam še na liščke.
Danes prvič od meseca novembra dalje je bilo malenkost ledu v bazenčku za ptice. Ko sem vstala je bilo -1.
Life is like a game ... play it ...
- Seasmoon
Ko se vozim proti Sežani, pa me kliče sosed pa reče ... ko prideš nazaj domov, ustavi se pri meni, da ti dam brancine in liste. Ko sem slišala liste sem, kar obmolknila od navdušenja. Listov nisem jedla že 100 let in je fenomenalna riba. Odlična! Jaz jo ne kupujem, ker je predraga. Škoda, ker ni poklical dan prej, ker včeraj so šli gosti domov, pa bi jim lahko naredila kosilo za oblizniti prste.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Dobro jutro!
Danes ne bo nič z opazovanjem sončnega vzhoda. Oblačno, pri - 1 °C. Zato pa decembrsko-novoletne lučke še vedno razsvetljujejo temo. Še malo pa jih bomo pospravili.
Danes ne bo nič z opazovanjem sončnega vzhoda. Oblačno, pri - 1 °C. Zato pa decembrsko-novoletne lučke še vedno razsvetljujejo temo. Še malo pa jih bomo pospravili.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Dobro jutro!
Tudi tu oblačno. Verjetno bo nekaj padalo, bo tekoče ali kristalno, bomo pa še videli.
Ptičkom kar zvečer nasujem na polno, da mi ni treba zjutraj. Pa ne pridejo s prvim svitom, rabijo kar svetlo, da se zbudijo in priletijo na krmilnico in pod njo.
Tudi tu oblačno. Verjetno bo nekaj padalo, bo tekoče ali kristalno, bomo pa še videli.
Ptičkom kar zvečer nasujem na polno, da mi ni treba zjutraj. Pa ne pridejo s prvim svitom, rabijo kar svetlo, da se zbudijo in priletijo na krmilnico in pod njo.
- Melona
- Kraj: Litija
Dobro jutro, krmežljavo, ob dveh sva se zbudila, nimava pojma, zakaj. Noč je bila izjemno svetla, kot da bi kdo luno navil do konca. Zdaj v službi, prvi današnji gosti so že šli, skupina dvanajstih lovcev. Veselo navsezgodaj. Naj bo tudi dan tak.
- Seasmoon
Danes je pa tako tipično zimsko vreme. Oblačno, mraz, megla in rahlo rosi. Zunaj je spokojna tišina. Slišijo se le peči v hišah, ki neprestano delajo in dim se vidi, ki se kadi iz dimnikov, pa sliši se cicifuj cicifuj. Uh danes sem dobila mazilo od smrekove smole za sklepe.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Dobro jutro!
Oblačno a za ta čas prav toplo.
Končno konec praznikov! December mi je vedno naporen. Začne se s črnim petkom, potem pa kar ne pojenja vse do konca decembra. Saj ne, da bi se kdorkoli v naši družini kaj dosti udeleževal decembrskih aktivnosti, a vseeno. Tudi, če greš po običajnih opravkih, povsod eno samo hitenje in gneča.
Oblačno a za ta čas prav toplo.
Končno konec praznikov! December mi je vedno naporen. Začne se s črnim petkom, potem pa kar ne pojenja vse do konca decembra. Saj ne, da bi se kdorkoli v naši družini kaj dosti udeleževal decembrskih aktivnosti, a vseeno. Tudi, če greš po običajnih opravkih, povsod eno samo hitenje in gneča.
-
- Kraj: Rimske Toplice
Dobro jutro!
Pravzaprav je danes praznik, Sveti trije kralji. Se pa res življenje vrača v normalne tirnice.
In dan se vztrajno daljša, počasi, a zagotovo. Le s soncem bo ta teden bolj klavrno.
Pravzaprav je danes praznik, Sveti trije kralji. Se pa res življenje vrača v normalne tirnice.
In dan se vztrajno daljša, počasi, a zagotovo. Le s soncem bo ta teden bolj klavrno.
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Dobro jutro!
December mi je minil en dva tri. Me je pa zelo motila gneča. Letos je bilo prvič, da pred viškim Intersparom v zadnjih dneh starega leta nisva našla prostora za parkirat in sva parkirala pri Hoferju ter šla peš. Januarja je takoj malce manj prometa.
December mi je minil en dva tri. Me je pa zelo motila gneča. Letos je bilo prvič, da pred viškim Intersparom v zadnjih dneh starega leta nisva našla prostora za parkirat in sva parkirala pri Hoferju ter šla peš. Januarja je takoj malce manj prometa.