Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Jablana - Malus domestica
Sicer se ne spoznam na gojenje jabolk, jih pa zelo rada jem. Skušam dobiti jabolka, ki niso zastrupljena s kemikalijami. Ravno to jesen sem dobivala pobiralce, ki so bili zelo okusni, žal pa tudi precej sajavi. Vsakega sem pred uporabo zdrgnila z gobico za pomivanje posode in je zasijal v svoji barvi.
Zanima me, kako se gojitelji borite proti tej sajavosti. Prijateljica, pri kateri sem jih dobila, je tudi precej proti kemičnemu tretiranju sadnih dreves in bi bila vesela kakšnega uporabnega nasveta._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Zanima me, kako se gojitelji borite proti tej sajavosti. Prijateljica, pri kateri sem jih dobila, je tudi precej proti kemičnemu tretiranju sadnih dreves in bi bila vesela kakšnega uporabnega nasveta._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
No, saj to pa ravno letos delajo. Nekako so podedovali star sadovnjak, ki je bil leta dolgo precej šprican in nato nekaj let močno zanemarjen. Spodaj kosijo, krošnje pa redčijo. Jabolka so različna, večinoma zelo okusna, a precej obolela - gniloba, črvivost, sajavost, nekakšne okrogle kraste, ... Upam, da bodo z redčenjem krošenj prišli do bolj zdravih _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje