Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ribez (rdeči in črni) - Ribes rubrum, Ribes nigrum

Odgovori
ck

Odgovor Napisal/-a ck »

Pri meni so iz semena zrasli v pesku, ki je na dvorišču štirje ribezi in dve josti._________________lp
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

crtj je napisal/a:
juglans je napisal/a:
Naredi rovanda izrazito polnejše grozdke, kljub neugodnim razmeram?

Čak, tečem pogledat Smile

... Ne, žal je prestreljena :(

Moram malo dopolniti.

Rovada je zdaj 2/3 pobrana. Čeprav je bila letos prestreljena s pozebo, velja naslednje:

- vseeno so to krasni dolgi grozdi, tako da je pobiranje zelo enostavno
- v notranjosti grma pozeba ni naredila škode in je vse polno
- kvaliteta je super
- zelo lepo počaka, ko je že zrelo - ponavadi mi uspe kakšne tri tedne ugotavljati "jutri bom pa res", tako je tudi letos in ni od tega nič slabih posledic
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

crtj je napisal/a:

- zelo lepo počaka, ko je že zrelo - ponavadi mi uspe kakšne tri tedne ugotavljati "jutri bom pa res", tako je tudi letos in ni od tega nič slabih posledic
Take bi pa tudi jaz rada imela. Naš rdeči ribez zori neenakomerno, tako da prve jagode v grozdku že odpadajo, zadnje so pa še kisle, celo zelene._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

crtj je napisal/a:
crtj je napisal/a:
juglans je napisal/a:
Naredi rovanda izrazito polnejše grozdke, kljub neugodnim razmeram?

Čak, tečem pogledat Smile

... Ne, žal je prestreljena :(

Moram malo dopolniti.

Rovada je zdaj 2/3 pobrana. Čeprav je bila letos prestreljena s pozebo, velja naslednje:

- vseeno so to krasni dolgi grozdi, tako da je pobiranje zelo enostavno
- v notranjosti grma pozeba ni naredila škode in je vse polno
- kvaliteta je super

No, če si pa tako lepo doplnil, potem te bom pa fehtal za par "zobotrebcov" da jih ukoreninim.
V jeseni, če je možno seveda, .... neobvezno in z veliko mero mojega upanja. Wink
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Lahko, to je zdaj že velik grm, star 8 let, ne bo mu hudega.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Hvala. Very Happy
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Kdaj je bolje saditi sadike ribeza - zdaj ali spomladi?

Tale rovada, o kateri teče beseda - je to zgodnja ali pozna sorta?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Relativno pozna. Ponavadi sem rezal pomladi in potem posadil jeseni.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Hvala!_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Iz neke slovaške trgovine sem naročil razne sadike, med drugimi tudi črni ribez Černyi Bumer (ukrajinskega porekla)

Odgovori