Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Voluhar

Odgovori
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Supercat + jabolko = zmaga !
4 mrcine v manj kot enem tednu. Verjetno mama voluharica in trije mladiči.

Tudi odpadla, črviva in nezrela jabolka so dobra za to.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Za vikend ujela samo dva voluharja. Pri jablani je prebrisan in noče ugrizniti nastavljenega koščka jabolka na supercatu. Ujela sem ju pa na past iz Zelenega sveta (davorin špehar in sodelavci). Je malo zoprna: na koncu plastičnega tulca se da kos jabolka, pred njim je vrv in tisto vrvico je težko vtakniti v spodnji in zgornji luknji, ampak z voljo gre. cel dan mi je past zasuval, ponoči pa očitno ne. eno sem pustila kar na tleh in jo pokrila z vejami zaradi ujed, ga je past tudi zadavila._________________Lp, Živa
živa

se spet pohvalim z dvema ujetima voluharjema: med ribezom debela mrcina, med jablanami mladič. razdalja med njima vsaj 200 m. Sem našla med ribezom tudi zeloooo mladega goža. jupiiii Žal sem ga med pletjem zaradi strahu otrok z lopato previdno vrgla cca 2 m stran. Upam, da ne postane plen ujede._________________Lp, Živa
živa

ta vikend se je ponoči ujel samo eden, ki je na njivi žrl korenje. Vsaj še na štirih lokacijah so te mrcine. V tem času se najraje ujame v past iz Zelenega sveta, plastično rjavo cev, ki jo samo rahlo potisnem v rov in čez noč se ujame._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Živa, a jo lahko kaj poslikaš?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
živa

žal ne, moj blackberry je pokvarjen. bom prosila boljšo polovico.
https://trgovina.zelenisvet.com/izdelek/bio-past-za-voluharja/ to je to_________________Lp, Živa
živa

jo je treba vsakič znova popariti z vrelo vodo. namučiš se z vtikanjem vrvi v luknjice. ni praktična, ampak čez noč jo dam na vhod v rov in se ujame. podnevi ne upa. To so zgolj moje izkušnje._________________Lp, Živa
živa

lpmami, najboljša past od vseh, kar jih imam, je voluharica. draga kot žafran, sem jo kupila v četrtek, ampak ta vikend sta bila ustreljena dva, eden se je ujel pa na supercat. skupaj trije v večnih loviščih ta vikend. Z možem sva dobila veselje do lova. Poiščem rov, mož nastavi past in čez nekaj časa pok!
Res je voluharica odlična: nastaviš jo na aktivni rov in slišiš pok. Radovedno sem rov odkrila, če je ustreljen voluhar. in je bil. Brez čiščenja pištole, ker je čista, le previdnost ni odveč, ker prvi strel je bil sprožen zaradi nepazljivosti, malo so trpela ušesa.

sem pisala, da tri tedne zaman lovim pri jablani voluharja s supercatom in jabolkom. seveda sem ga, saj je voluharica ustrelila krta, ki je prevzel navade voluharjev - rove zasuval. na srečo jih je po travniku še polno, kar kažejo vedno znova nove krtine.

Mislim, da sem od julija do danes ujela 12 voluharjev, prej sem pa samo nastavljala mehke vabe v rove in kupila pregrešno drag strup Wulfel._________________Lp, Živa
lemi1

Odgovor Napisal/-a lemi1 »

Glede voluharja.

Ali kdo morda ve kako je z podlagam,sadnim drevjem.Ali voluhar napada tudi koščičarje.
Ali naj kutine,jablane slive in češnje vse korenine ,podlage oblečem v mrežo preden zakopljem.

Ali pa je že kakšna nova metoda glede voluharja-

Hvala._________________Glede strele:
Pod hrast ne hodi v past. Kjer smreka stoji, naj
vse beži. Jelke se boj, a pod bukvijo stoj!
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Pri meni koščičarjev še ni napadel.
Odgovori