Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Bob - Vicia faba

Odgovori
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Uuuuuuu 6 l. To je pa veliko. Koliko si ga pa posadila in katerega? l
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Seme sem kupila, 1 vrecko 100 g Aguaduce. Mislim da je to edina sorta, ki se pri nas dobi. Stroki so bili dolzine od 15 do 30 cm. Sem zelo zadovoljna s pridelkom._________________CARPE DIEM
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

vsako leto se seme boba dobi tudi v Lidlu, sorte pa ne vem.
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Tega iz Lidla sem lani kupila jaz. Lani sem ga posejala polovico semen iz vrečke, pa ni bilo čisto nič pridelka. Letos iz semen druge polovice kaže veliko bolje. Niso pa še za obirat, kot pri Tajani. Žal sem vrečko že vrgla stran in tudi jaz ne vem sorte.

cinija1

Lepo Tiana,da ti lepo dela bob, vsaj vem kam priti nad njega. Pri meni zaenkrat še zelo slabo kaže. Kakor vidim, sem letos sadila bob za kompost he he
cinija1

Tajana takega boba pa še nisem videla. . To moram drugo leto kupit.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Tale cvetoči bob od Tiane je prava okrasna rožica Smile Če bo še kaj pridelka, je pa sploh zmaga!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Podobno ali enako cveti sorta Martock. Poslikano nekaj strani nazaj.
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Letos sem posejala kar nekaj sort boba. Se že lepo debelijo. Med drugim tudi ta dva Perujska posebneža.

že cvetita, ju bo treba zaščitit zaradi križanja.

So pa letos kar bolj ušivi, a je tudi pikapolonic kar precej gor in to različnih vrst, ki se ravno parijo med sabo. Shocked Španske in brez pik in naše in črne z dvema rdečima pikama, ni da ni. Smile Tako ne bom z ničimer tretirala, da vidim kako bodo opravile.

Obstaja tudi sorta boba za jesensko oziroma poletno sejanje. Bom letos prvič probala. Smile Trenutno imajo akcijo in kar 17 sort na razpolago.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

A-A, sem mislila, da si objavila slike lepih kamnov, ki jih imaš za okras!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori