Stran 19 od 52
Objavljeno: Ne Jul 26, 2015 6:48 pm
Napisal/-a copatka
Bom, metuljc, vsaj nekaj jih bom tako pustila. Že zato, da bom videla končni rezultat in mogoče celo ugotovila, kaj je to za ena sorta . Druge bomo pa raje jedli še mlade, ker takih velikank, kot zgleda da bodo, nimam pozimi kam spraviti ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Objavljeno: Ne Jul 26, 2015 7:16 pm
Napisal/-a Bicikel
copatka je napisal/a: |
Tole čudo od "hokaido" buče sem danes našla . Se zdaj mogoče komu kaj bolj zdi, kaj bi to bilo?
|
kako da nisi našla nobene podobne na KBCSamen? Jaz jih vidim cel kup. Poleg tega tvoje še niso čisto zrele. Tale je že nekoliko podobna
Objavljeno: Ne Jul 26, 2015 10:36 pm
Napisal/-a copatka
Ja, bicikel, saj podobne so - ampak barve na fotkah so varljive, nobena ni ZELO podobna mojim. Predvsem pa moje še niso zrele . Pri vseh v glavnem piše: "Flesh: dark orange almost braun", pri mojih je pa belo.
Bo treba počakati, da dozorijo. Eni sosedje so mi danes rekli, da so to navadne svinjske buče, ki se obarvajo šele kasneje, zrastejo pa do par 100 kg. Bom še eno četico pujsov nabavila, da jih bomo pojedli, če je to res ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Objavljeno: Ne Jul 26, 2015 10:39 pm
Napisal/-a metuljc
No, če bodo zrasle do par 100 kg, potem boš zmagovalka na bučarijadi, mislim, da je ena kar tam dol v Mozirskem gaju. In boš slavna.
Objavljeno: Ne Jul 26, 2015 11:56 pm
Napisal/-a copatka
Hahaha, bom delala na tem !_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Objavljeno: Po Jul 27, 2015 9:51 am
Napisal/-a papasmrk
Pozdravljeni,
letos sem prvič posadil buče butternut in me zanima kdaj naj jih oberem. Trenutno so bledo rumene barve in tako na oko bi rekel da so zrele. Lahko pa jih pustim gor vse dokler je živa rastlina, se pravi enkrat jeseni.
hvala in lep pozdrav
Objavljeno: Po Jul 27, 2015 12:22 pm
Napisal/-a lpmami
Včeraj sem našla spravljene slastne recepte z bučkami, ki ste jih tule natrosili lani. Letos imam bolj pomotoma res veliko bučk in buč in mi bodo ti recepti prišli prav._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Objavljeno: Po Jul 27, 2015 1:04 pm
Napisal/-a muha
papasmrk je napisal/a: |
Pozdravljeni, letos sem prvič posadil buče butternut in me zanima kdaj naj jih oberem. Trenutno so bledo rumene barve in tako na oko bi rekel da so zrele. Lahko pa jih pustim gor vse dokler je živa rastlina, se pravi enkrat jeseni.
hvala in lep pozdrav |
Dokler se ne javi kdo, ki ima z njimi izkušnje: Prodajalci semen pišejo, da zrela buča zdrži (primerno shranjena seveda) najmanj 6 mesecev.
Torej se lahko odločiš po svoje. Če te mika preveriti okus, kakšno pojej sedaj, višek pa pusti na vrežah, dokler pecelj ne porjavi-napol oleseni.
Objavljeno: Po Jul 27, 2015 1:17 pm
Napisal/-a Bicikel
Odvisno tudi kakšno je okolje v katerem se zunaj nahajajo. V mokrem jih potem lahko napadejo razne plesni in gnilobe. V splošne pa res dokaj dolgo zdržijo skladiščene. Vsekakor shranjuj šele zrele. Tudi okus bo neprimerno boljši.
Meni so to ene boljših buč, primerne tako za juhe kot za pečenje in razne priloge, verjetno tudi kompot. Shranjevanje po mojih izkušnjah ne sme biti na hladnem in vlažnem. Kakšno stopnišče ali kaj podobnega je zelo primerno, torej ne prevroče in ne premrzlo. Meni je eden križanec med butternut in muškatno bučo zdržal leto in pol. Seveda potem ni bila več užitna.
Letos upam, da bo bolje kot lani, ko so mi že zrele buče začele gniti na terenu. No, sej slabše ne more biti
Objavljeno: Po Jul 27, 2015 3:38 pm
Napisal/-a metuljc
Suho in med 10 in 15 stopinjami je za hranjenje buč idealno, ja, kakšno stopnišče, recimo. Vlaga in mraz jim skrajšata čas, začnejo gniti, tako, da se pojavijo posamezni otočki gnilega tkiva, ki se hitro širijo.
Ko se jim peclji začno sušiti, jih poberemo in na suhem in sončnem pustimo do pred prvo zmrzaljo, občasno jih obrnemo, tako jim lupina otrdi in postanejo bolj trpežne.