Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sibirska borovnica - Lonicera caerulea kamtschatica

Odgovori
ck

Odgovor Napisal/-a ck »

Pri nas so še zelo majhni plodovi - neznana sorta (dobil za darilo)._________________lp
LosBlancos

Odgovor Napisal/-a LosBlancos »

Tudi sam sem danes poskusil 2 jagodi, no bolj 1.5 ker tista polovicka je bila ostanek katerega je izpljunila moja letna hcerka;)) okus hm kisel.
ponavadi vedno probam s prsti kako se drzi borovnica peclja, ce se brez napora odtrga je za pojest. Upajmo na obilno letino
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Pri nas smo Maitop že dodobra obrali, čeprav je začela kasneje kot Fialka, ki jo obiramo že deset dni in je šele na polovici. Letos je ogromno plodov! Nič trpki, lepo sladko kisli s krasno aromo po borovnicah, ki smo jih vajeni. Resnično njami, letos kar vsi štirje brenčimo okrog grmov in čakamo zrele plodove._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
LosBlancos

njami Very Happy
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pri nas zorijo prve, zaenkrat še kisle ko Evil or Very Mad . No, saj bodo vsak dan slajše Very Happy .
LosBlancos

jaz sem jih pobral z vseh grmov pac primem v prste in ce se spusti gre v zelodec;) so pa pticke tudi v pregledovanju, je bilo na tleh kar nekaj pokljuvanih plodov. Zacela se je borba, kdo no prvi haha
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Idila Smile
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Letos so res kar dobro rodile! Pa končno sem našel zelo dober komplet za prekrivanje grmov. Lahko bi ga že prej, vse je doma že leta Cool . Ravno prav visoki loki, in ravno pravih dimenzij protitočma mreža.
Drugo leto pa še za prmej dodam na tla protiplevelno tkanino, tisto svetlo, za jagode; tele borovnice je najbolje pustiti na grmu, do takrat (malo prej Wink ), ko začnejo padati dol.

Bolj sladkih ni Very Happy_________________mfranc
LosBlancos

Meni paše, da je kislo, mora imeti tudi nek upor ko pregriznes sadez, prevec zrele mi ne dišijo.
slavc

Odgovor Napisal/-a slavc »

Jaz pa gojim sibirske borovnice v Sibiriji. Tako izgleda. Pri meni šele cvetijo.
Odgovori