Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kivi - Actinidia
Par let nazaj smo poleg dvospolnega bavarskega kivija posadili rdečkasti ženski bavarski kivi. Pri nakupu je bilo rečeno, da se bo morda oplodil od prej omenjenega in res ima letos prve plodove. Zrelost je zelo neenakomerna, prvi so enostransko rdečkasti, že povsem oveli in odpadli, ter zelo sladki, zadnji pa so še povsem zeleni in trdi. Več sort sem zasledil tule, a se ne morem odločiti, kateri je naš.
Letos bo bavarskega kivija za izvoz na Kitajsko. Ali ima kdo kako idejo, kako iz njega dobiti sok s pomočjo parnega sokovnika, probal sem skupaj z grozdjem, pa so vsi kiviji ostali celi. Peclji so se trgali, ne pa izruvali, zato so kiviji ostali celi, morda bi jih moral prerezati, ali pa samo počakati, da bolj dozorijo (sem hotel imeti kombinacijo grozdje-kivi)
Oldi je napisal/a: |
Letos bo bavarskega kivija za izvoz na Kitajsko. Ali ima kdo kako idejo, kako iz njega dobiti sok s pomočjo parnega sokovnika, probal sem skupaj z grozdjem, pa so vsi kiviji ostali celi. Peclji so se trgali, ne pa izruvali, zato so kiviji ostali celi, morda bi jih moral prerezati, ali pa samo počakati, da bolj dozorijo (sem hotel imeti kombinacijo grozdje-kivi) |
Po moje bi jih sigurno moral najmanj prerezati, ce ne kar v celoti olupiti.
Berem sicer, da ljudje jamrajo, da kuhan kivi (ki je pač bil v vroči pari) nima "pravega" okusa http://www.winesathome.co.uk/forum/archive/index.php?t-3000.html
crtj je napisal/a: |
Berem sicer, da ljudje jamrajo, da kuhan kivi (ki je pač bil v vroči pari) nima "pravega" okusa http://www.winesathome.co.uk/forum/archive/index.php?t-3000.html |
Kot jaz razumem, gre za zmrznjen kivi.
PS: Ko sem kuhal kompot iz odmrznjenih češen je bi rezultat odurn.
Polžastega sokovnika nimam, v bistvu gre pa verjetno za miniaturno prešo.
Ne maram kivija, ker ima moja soseda ob mojem celem zelenjavnem vrtu to rastlino, visoko toliko, da sem že sredi avgusta ob sonce ob enih popoldan.
Vem, da se vas to ne tiče, vendar se moram nekje izkašljat .
Sicer pa veliko uspeha z njim - a vendar ga ne posadite sosedu ob ograjo _________________LP Žižola
Vem, da se vas to ne tiče, vendar se moram nekje izkašljat .
Sicer pa veliko uspeha z njim - a vendar ga ne posadite sosedu ob ograjo _________________LP Žižola
Žižola, hčerka je imela podobno situacijo. Sem mirno porezala spomladi, kar je stegovalo veje čez, jeseni sem pa plodove (bolj naskrivaj) trgala.
In potem mi enkrat reče ... naj si naberem, kolikor me je volja.
Tisto jesen sem se jih najedla do sitega mmmm
Po zakonu je pa nekako tako, da naj bi najprej soseda (prijazno) opozorili, naj odstrani, kar sega v naš zračni prostor, sicer to odstranimo sami - in pojemo, če je že na tem _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
In potem mi enkrat reče ... naj si naberem, kolikor me je volja.
Tisto jesen sem se jih najedla do sitega mmmm
Po zakonu je pa nekako tako, da naj bi najprej soseda (prijazno) opozorili, naj odstrani, kar sega v naš zračni prostor, sicer to odstranimo sami - in pojemo, če je že na tem _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Moja soseda mi v 9 letih kar sem tukaj ni ponudila niti enega kivija (čeprav mi je visel nad glavo). Lahko bi nam dala vsaj za poskusit. Zdaj nočem jesti njenega kivija. Dela mi senco in vlago na vrtu (ker ima tako gosto listje), da mi paradižnik in ostalo splesni prej. Pogovorit se ne da - preverjeno.
Pa pustimo to - uživajte tisti, ki lepo in nemoteče gojite kivi._________________LP Žižola
Pa pustimo to - uživajte tisti, ki lepo in nemoteče gojite kivi._________________LP Žižola