Stran 19 od 57

Objavljeno: Ne Sep 25, 2016 4:20 pm
Napisal/-a Oldi
Par let nazaj smo poleg dvospolnega bavarskega kivija posadili rdečkasti ženski bavarski kivi. Pri nakupu je bilo rečeno, da se bo morda oplodil od prej omenjenega in res ima letos prve plodove. Zrelost je zelo neenakomerna, prvi so enostransko rdečkasti, že povsem oveli in odpadli, ter zelo sladki, zadnji pa so še povsem zeleni in trdi. Več sort sem zasledil tule, a se ne morem odločiti, kateri je naš.

Objavljeno: Če Okt 20, 2016 2:38 am
Napisal/-a Oldi
Letos bo bavarskega kivija za izvoz na Kitajsko. Ali ima kdo kako idejo, kako iz njega dobiti sok s pomočjo parnega sokovnika, probal sem skupaj z grozdjem, pa so vsi kiviji ostali celi. Peclji so se trgali, ne pa izruvali, zato so kiviji ostali celi, morda bi jih moral prerezati, ali pa samo počakati, da bolj dozorijo (sem hotel imeti kombinacijo grozdje-kivi)

Objavljeno: Če Okt 20, 2016 10:07 am
Napisal/-a crtj
Oldi je napisal/a:
Letos bo bavarskega kivija za izvoz na Kitajsko. Ali ima kdo kako idejo, kako iz njega dobiti sok s pomočjo parnega sokovnika, probal sem skupaj z grozdjem, pa so vsi kiviji ostali celi. Peclji so se trgali, ne pa izruvali, zato so kiviji ostali celi, morda bi jih moral prerezati, ali pa samo počakati, da bolj dozorijo (sem hotel imeti kombinacijo grozdje-kivi)


Po moje bi jih sigurno moral najmanj prerezati, ce ne kar v celoti olupiti.

Berem sicer, da ljudje jamrajo, da kuhan kivi (ki je pač bil v vroči pari) nima "pravega" okusa http://www.winesathome.co.uk/forum/archive/index.php?t-3000.html

Objavljeno: Če Okt 20, 2016 10:19 am
Napisal/-a lpmami
Kaj pa sočenje s tistim sokovnikom na polža?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: Če Okt 20, 2016 4:45 pm
Napisal/-a Oldi
crtj je napisal/a:

Berem sicer, da ljudje jamrajo, da kuhan kivi (ki je pač bil v vroči pari) nima "pravega" okusa http://www.winesathome.co.uk/forum/archive/index.php?t-3000.html

Kot jaz razumem, gre za zmrznjen kivi.
PS: Ko sem kuhal kompot iz odmrznjenih češen je bi rezultat odurn.

Polžastega sokovnika nimam, v bistvu gre pa verjetno za miniaturno prešo.

Objavljeno: Če Okt 20, 2016 5:39 pm
Napisal/-a aladin
Oldi, kakšnih 20 ali 30 kg ti ga odkupim kar takega, nestisnjenega. Ziher se še kdo najde... Pa se ne rabiš zafrkavat.

Objavljeno: Če Okt 20, 2016 9:49 pm
Napisal/-a žižola
Ne maram kivija, ker ima moja soseda ob mojem celem zelenjavnem vrtu to rastlino, visoko toliko, da sem že sredi avgusta ob sonce ob enih popoldan.
Vem, da se vas to ne tiče, vendar se moram nekje izkašljat Twisted Evil .
Sicer pa veliko uspeha z njim - a vendar ga ne posadite sosedu ob ograjo Confused Confused_________________LP Žižola

Objavljeno: Če Okt 20, 2016 11:30 pm
Napisal/-a muha
žižola: ni druge, oberi vse, kar visi na tvojo stran Wink Laughing .

Objavljeno: Pe Okt 21, 2016 1:33 am
Napisal/-a lpmami
Žižola, hčerka je imela podobno situacijo. Sem mirno porezala spomladi, kar je stegovalo veje čez, jeseni sem pa plodove (bolj naskrivaj) trgala.
In potem mi enkrat reče ... naj si naberem, kolikor me je volja.
Tisto jesen sem se jih najedla do sitega mmmm
Po zakonu je pa nekako tako, da naj bi najprej soseda (prijazno) opozorili, naj odstrani, kar sega v naš zračni prostor, sicer to odstranimo sami - in pojemo, če je že na tem Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: Pe Okt 21, 2016 12:43 pm
Napisal/-a žižola
Moja soseda mi v 9 letih kar sem tukaj ni ponudila niti enega kivija (čeprav mi je visel nad glavo). Lahko bi nam dala vsaj za poskusit. Zdaj nočem jesti njenega kivija. Dela mi senco in vlago na vrtu (ker ima tako gosto listje), da mi paradižnik in ostalo splesni prej. Pogovorit se ne da - preverjeno.

Pa pustimo to - uživajte tisti, ki lepo in nemoteče gojite kivi._________________LP Žižola