Stran 19 od 31
Objavljeno: Pe Jul 15, 2022 9:56 pm
Napisal/-a Plamenka
Jaz imam polno takih. Preverjam nezrele, so vsi OK, ko pa najdem kakega zrelega, pa ima to.
Objavljeno: Pe Jul 15, 2022 10:29 pm
Napisal/-a mfranc
Pri kakšni sorti se ti to dogaja?_________________mfranc
Objavljeno: Pe Jul 15, 2022 10:29 pm
Napisal/-a mravlja
mfranc je napisal/a: |
A ni lep? ... |
Je. Pri nas so še daaaleč zadaj.
Objavljeno: Pe Jul 15, 2022 10:37 pm
Napisal/-a Plamenka
Mfranc, pri večih. Lucinda je imela že nekaj takšnih plodov, pa Taiga enega, pa še nekaj drugih sort. Predsezonski so pa v redu.
Objavljeno: Pe Jul 15, 2022 11:11 pm
Napisal/-a mfranc
Jutri naredim generalno inventuro; zmeren optimist .
mravlja je napisal/a: |
Je. Pri nas so še daaaleč zadaj. |
mravlja, tudi pri nas, tudi pri nas _________________mfranc
Objavljeno: Pe Jul 15, 2022 11:23 pm
Napisal/-a crtj
Te dni je dozorel prvi Copper river, to je res pravi lepotec, količina pa taka, da je za samostojen obrok.
Tudi sicer je kar resna poplava tako manjših in srednjih rdečih (Stupice, Carmello, Defiant, mali vaški jajčasti) kot večjih črnih in pisanih (Spudatula, Girl Girl's weird thing, začetki pri Gary o'Sena in Negrillo de Almoguera).
Edini iz letošnje ekipe, ki ni dozorel še niti enega, je 900 gramovyy iz Minusinska. Je pa svakinja povedala, da so minusinski paradajzki res vrhunski in da je to samo 440 km od njenega rojstnega kraja, tako rekoč soseščina.
Izredno sem zadovoljen z Defiantom. Morda sem že omenil
Kaj sem letos počel drugače:
- neprimerno bolj pridno odstranjeval zalistinike (pravzaprav jih doslej bolj kot ne nisem)
- razmeroma redno pognojil z gnojilom z več P in K (Polyfeed 9/12/36+Mg+Me), ki ga imam sicer za maline, je pa močno in hitro učinkovito povsod, kjer gre za cvet in plod
Objavljeno: Pe Jul 15, 2022 11:54 pm
Napisal/-a muha
Plamenka in mfranc: Točno to sem omenjala tule. Po škropljenju s kalcijem se je 90 % vseh lis zasušilo, ostanek paradižnika je normalno uporaben. Pojavlja se le na spodnjih etažah, tako pri pelatih, kot pri "solatnih". Vsi ti so dozoreli prvi, pomeni, da so tudi cveteli prvi. Ali pa je na hitrejše dozorevanje vplivala poškodba?
Za vsak slučaj sem včeraj spet vse poškropila s kalcijem, saj se znova pričakuje toplotni udar.
crtj: tole je pa že kar umetniška inštalacija.
Objavljeno: So Jul 16, 2022 12:13 am
Napisal/-a Plamenka
Res upam, da je tako in da bodo končno normalni plodovi.
Objavljeno: So Jul 16, 2022 12:15 pm
Napisal/-a mfranc
Evo, potrjujem besede Muhe; včeraj sem iz firbca z ostrim nožem odrezal bolani del. Samo slabe pol centimetra in paradižnik je bil po celi ploskvi lep, brez sledov poškodb.
No, začelo se je s tem, da sem razmišljal o večerji; kaj si pripraviti, da uporabim Lušt, doma je že dolgo, marsikakšen bi že začel gniti. No, in napravil sem "paradižnikovo ploščo"; narezan paradižnik, kos kruha, kos sira. Tale BB je dal štiri koščke in z okusom zelo izboljšal ploščo ! Pa Lušt zadnja leta napreduje kar se okusa tiče, sicer zelo odvisno od variante._________________mfranc