Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Korenje - Daucus carota L.
-
- Kraj: Domžale
Ja, res nisem nič poročala Korenje je lepo naredilo in smo ga sproti jedli. Eni koreni so bili kar konkretni, drugi pa bolj kratki (na vrhu so bili čisto prav debeli, a v dolžino kratki). Mislim, da zaradi preplitke vreče. Korenje naredi zelo dolgo korenino, za katero v moji vreči, izgleda, ni bilo dovolj prostora.
Korenje sem potem v vrečo sejala tudi pozno poleti. Korenčki so bolj majhni.
Ugotovitev: tako za vzgojo zgodnjega korenja je zimsko sejanje v vreče kar v redu. Za glavno pridelavo pa mislim, da način ni najbolj pravi - premalo pridelka...
Čestikte, AB, korenje ti je lepo vzklilo._________________naredimo svet lepši
Korenje sem potem v vrečo sejala tudi pozno poleti. Korenčki so bolj majhni.
Ugotovitev: tako za vzgojo zgodnjega korenja je zimsko sejanje v vreče kar v redu. Za glavno pridelavo pa mislim, da način ni najbolj pravi - premalo pridelka...
Čestikte, AB, korenje ti je lepo vzklilo._________________naredimo svet lepši
-
Zelo lepo, vse pohvale. Moj v loncu je letos slabo kalil - verjetno sem ga premalo zalivala.
Sem pa pred parimi dnevi izruvala zadnje tri korenčke (bolj majhne) od lanske poletne setve (tudi v vrečo). Prezimili so na prostem. Bili so čisto kosmati (koreninice) in zdaleč ne tako sočni, kot pred zimo. Skratka, ne preveč dobri za svežo rabo..._________________naredimo svet lepši
Sem pa pred parimi dnevi izruvala zadnje tri korenčke (bolj majhne) od lanske poletne setve (tudi v vrečo). Prezimili so na prostem. Bili so čisto kosmati (koreninice) in zdaleč ne tako sočni, kot pred zimo. Skratka, ne preveč dobri za svežo rabo..._________________naredimo svet lepši
-
-
Dolžen sem poročilo v vzgoji korenčka v posodi pred hišo.
Mislim, da fotografija pove vse :
Saj najbrž bi bil nekoliko debelejši, če bi ga bolj preredčil. Ampak vseeno menim, da v "ajmarju" verjetno nikoli ne bo tak kot na njivi.
Za razliko od lanskega leta, je letos na njivi super obrodil.
Uši ga letos niso tako mučile kot lani, zato je naredil veliko in močno perje. Posledično so tudi koreni debeli, nekateri že predebeli ...
.
Mislim, da fotografija pove vse :
Saj najbrž bi bil nekoliko debelejši, če bi ga bolj preredčil. Ampak vseeno menim, da v "ajmarju" verjetno nikoli ne bo tak kot na njivi.
Za razliko od lanskega leta, je letos na njivi super obrodil.
Uši ga letos niso tako mučile kot lani, zato je naredil veliko in močno perje. Posledično so tudi koreni debeli, nekateri že predebeli ...
.
Lepo, lepo. Kako ga boš pa shranil? Korenje v posodah je bolj za delikatesno uporabo, ko ga na vrtu še ni.
Kdaj pa je pravi čas za spravilo korenja z vrta? Ali je to takrat, ko rabimo površino za novo zasaditev/posevek, ali...?
Tudi pri meni je letos korenje lepo naredilo, a mislim, da ga je najbolje obdržati v zemlji čim dlje, da bo čas skladiščenja čimkrajši. Se motim?_________________naredimo svet lepši
Kdaj pa je pravi čas za spravilo korenja z vrta? Ali je to takrat, ko rabimo površino za novo zasaditev/posevek, ali...?
Tudi pri meni je letos korenje lepo naredilo, a mislim, da ga je najbolje obdržati v zemlji čim dlje, da bo čas skladiščenja čimkrajši. Se motim?_________________naredimo svet lepši
-
- lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Meni je letos začuda dobro vzklilo in tudi naredilo. Ga je pa ta teden zavohal voluhar (po moje tisti, ki sem ga z vilami prepodila od fižola) in od spodaj načel najdebelejšega. Kot da to še ni zadosti, se je na svežo ugriznino brž naselil siv polžek ...
Vse kaže, da je še najboljša moja dosedanja taktika: porabiti takoj, ko je primerno za konsumacijo, preden me prehiti kdo drug, vsaj na tem vrtu._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Vse kaže, da je še najboljša moja dosedanja taktika: porabiti takoj, ko je primerno za konsumacijo, preden me prehiti kdo drug, vsaj na tem vrtu._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje