Stran 183 od 206
Objavljeno: Če Sep 24, 2015 2:00 pm
Napisal/-a Trocki
Jaz pa nimam namen naredit pikantno olje ampak čilije vložene v olju. To se pravi kozarec poln suhih plodov in nato zalito z oljem. Tako kot vloženi suhi paradižniki. Seveda bo pa tudi tisto olje notri peklo kot hudič.
Objavljeno: Če Sep 24, 2015 3:09 pm
Napisal/-a Zelenc
@Trocki - V čem je razlika med suhimi čiliji v olju (glej mojo sliko prejšnje strani) in tvojim receptom? V mojem primeru namreč uporabim tako olje kot tudi čilije, res pa je da dajem večji poudarek na količini olja, ker ga veliko uporabljam pri kuhanju. Če prav razumem, je v bistvu oboje enako le da imaš ti poudarek na čilijih?
Objavljeno: Če Sep 24, 2015 7:44 pm
Napisal/-a Legi86
@pajo: hvala za odgovor. Kako je pa z izgubo arome glede na temp. sušenja? Določeni pišejo, da bi se naj sušilo med 35-50 stop., spet drugi 70.
Objavljeno: Če Sep 24, 2015 7:45 pm
Napisal/-a Legi86
Aja pa še to: Kako se obnese sušenje celotnih plodov v sušilniku? Ali jih malo napikate z iglo, da se prej posušijo ali kako?
Objavljeno: Če Sep 24, 2015 9:51 pm
Napisal/-a pajo
Legi86 je napisal/a: |
Aja pa še to: Kako se obnese sušenje celotnih plodov v sušilniku? Ali jih malo napikate z iglo, da se prej posušijo ali kako? |
Ni se obneslo celi plodovi niti manjša temperatura. Potem se razvleče na 24h!_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Objavljeno: So Sep 26, 2015 4:13 pm
Napisal/-a Ivčk
JANEZ L je napisal/a: |
|
Tole je pa super 'recept', čisto lepo se vidi količina, dodana v omako. Le začimbe še manjkajo. Zgleda krasno!_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Objavljeno: So Sep 26, 2015 10:48 pm
Napisal/-a Zelenc
No, obiskal sem tudi čili festival v Izoli. Pohvale vsem razstavljalcem, predvsem pa mojima otrokoma, ki sta (mislim da prvič) v družbi prijateljev preizkušala omake in čokolade. Poizkusil sem veliko vragecov. Pajo je žel pohvale na račun habanero/breskev omake (ena blond punca se mi je zdela prav simatična, ko je imela oči rdeče kot paradajz), Pipp je razdajal zmagovalko iz Ljubljane Gift (močnejša od Pajotove, ampak bistveno bolj zanič po mojem okusu!), jest sem pa svojo gofljo nato hladil z raznimi siri, kruhom in drugimi "pomirjevalnimi" sredstvi.
Še enkrat - res pohvalno za take prireditve!
PS: Pajo, moja mulca sta rekla da imaš najbolj "sadne" okuse Evo, prva nagrada v tej kategoriji s strani moje familije je tako brez dvoma oddana, he he...
Objavljeno: Ne Sep 27, 2015 5:30 pm
Napisal/-a Zelenc
mfranc - kaj bi lahko pričakoval od (naprimer) kaljenja Habanera v tem mesecu, stalno na temperaturi okoli 20 - 22 stopinj? Je sploh možno, da bi kaj uspelo?