Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Voluhar

Odgovori
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Pri nas je obgrizel cesnjo do te mere, da mi je kar v roki ostala. Cisto obglodane korenine.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

... bi moralo biti odvisno od uporabljene podlage, kajne?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Voluhar je čudna žival. Naj bi se ga preganjalo s tem, da se v rove zapiči bezgove palice, ampak ... pri meni je obgrizel pet let staro bezgovo drevesce na način, kot ga opisuje Irenca za češnjo.
lemi1

Odgovor Napisal/-a lemi1 »

Torej edina rešitev je elektrika🤣😂🤣.

Irenca,ali ga še vedno hraniš.Je postal hišni ljubljenček?

Kako si se ga znebila?_________________Glede strele:
Pod hrast ne hodi v past. Kjer smreka stoji, naj
vse beži. Jelke se boj, a pod bukvijo stoj!
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

Voluharju gredo tudi koreninice mladih breskev, sliv, marelic in češenj v slast. Dokazano. Vse omenjene žrtve so bile prvoletni sejanci, ponavadi padejo preko prve zime, kasneje pa res redkeje.
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

Pri meni je na dveh figah, v višini 10 cm, oglodal steblo premera 10 cm._________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

letos je moja bera 4 voluharji s cevno pastjo, pod aronijo pa je prebrisan, past raje zasipa kot da bi požrl jabolko, ampak se ne dam. pet dni bo mir, potem pa za vikend spet napad.
Voluharica je malo zarjavela, ne sproži se tako rada, zato jo bo boljša polovica morala ponovno usposobiti.

Letos jih je ponovno polno, sami mladiči. Od vsepovsod pridejo._________________Lp, Živa
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Mi smo letos nabavili nov model:
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Najboljši model od vseh možnih.

Žal je med njimi veliko "fake" modelov, ki samo na zunaj izgledajo enako, "software" imajo pa naravnan na hrano iz posode in zapeček. Wink Laughing
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

pepe, odlična izbira. K meni tudi hodi lovit maček, ampak očitno številčno prevladujejo voluharji in maček obdeluje zelooo velik teren njiv in travnikov._________________Lp, Živa
Odgovori