Stran 20 od 21

Objavljeno: To Jun 16, 2015 8:38 pm
Napisal/-a brbr
Joj, joj, tajana, to pa bo pripravkov. Čestitke!_________________naredimo svet lepši

Objavljeno: To Jun 16, 2015 8:43 pm
Napisal/-a tajana
Moj najbolj siguren nacin, da si nekaj zapomnim je, da sama naredim. Pa se rada bi imela mocne, zdrave rastlinice._________________CARPE DIEM

Objavljeno: To Jun 16, 2015 9:10 pm
Napisal/-a figula
tajana, saj smo res na hitro naredili morsko vodo, ko smo imeli od kosila prepolne želodce Laughing Laughing .
Sem tudi ugotovila, zakaj mi tehtnica ni delala - iz neznanega razloga se je preklopila iz gramov v unče Shocked Confused in tega nisem opazila Sad .

Recept - original - za morsko vodo je tak:
- 17 l vode
- 7 dcl morske vode
- 120 g sladkorja
- 1 pest rodovitne zemlje (vermikompost)
- 1 pest mešanice zemlje iz 3 različnih območij
- 1 dcl sočene sočne divje trave

Mi smo malo priredili, naredili bolj bogato - dala sem 1,5 l morske vode in nekoliko več zemlje. Ker sem računala, da boste delili in se mi je zdelo, da bo bolje, če bo bolj "bogato".

Mešanica stoji odprta cca 18-20 ur. Potem jo razredčiš 10x za zalivanje in 20x za sprejanje.

Za dobro izboljšanje zemlje/pridelka, priporočajo 8-10 kratni tretma v letu.

Super pridna si Smile . V začetku fermentiranja večkrat poglej, kaj se dogaja. Mogoče bo preveč izhlapevala tekočina in je takrat dobro dati malo vode zraven in maso potlačiti navzdol. Tudi takrat jo potisni navzdol, ko jo dvigne fermentacija, ki se začne na dnu.
Če si dala lep, čist origano (brez zemlje), ga lahko nekaj shraniš še zase Wink .

Objavljeno: To Jun 16, 2015 10:56 pm
Napisal/-a juglans
Citiram:
Recept - original - za morsko vodo je tak:
.......


Saj, verjetno potem rec lahko stoji eno leto, a ne ...

Objavljeno: To Jun 16, 2015 11:22 pm
Napisal/-a figula
joj, juglans .... mislim da ne Sad .

Saj nima smisla, da stoji - je veliko rastlin in veliko zemlje za obogatit Smile.
Priporočilo je, da se takoj oz. čimprej porabi. Ker smo v bistvu morske organizme samo namnožili in jih nismo nič fermentirali, nič stabilizirali in minerale/elemente v sledeh samo razpršili.

Če je 17 litrov preveč naenkrat - si prosim razpolovite vrednosti v receptu.

Objavljeno: To Jun 16, 2015 11:30 pm
Napisal/-a tajana
Hvala za recept. Res ne vem kod sem skakala potem ko sem nehala travo socit, kar naenkrat je bilo zmesano. V mojem spominu je bilo, da stoji 40 ur in sem sele danes z razredceno poskropila po gredah. Pa upam da ne bo nic narobe, saj sem zalivala bolj po zemlji kot po rastlinah. In razumela sem, da je treba pripravljat le za sprotno porabo in nic na zalogo. Zato sem tudi danes vse porabila.

Vse pripravke sem delala ciste. Vrtnice tako lepo disijo. Jih bom uporabila za kopel. Sploh ne vem zakaj nismo se pri meni nabrali listicev vrtnic in origano, da bi lahko bilo za vse. Saj tako sem obljubila. Potem pa kar nisem dohajala. Sicer pa saj moramo malo sami trenirat, drugace ne bo rezultatov.

Kako pa uporabim origano? Predvidevam da za napitek._________________CARPE DIEM

Objavljeno: To Jun 16, 2015 11:35 pm
Napisal/-a metuljc
figula je napisal/a:
Ker smo v bistvu morske organizme samo namnožili....

Tole se sliši pa "stvarniško". Rolling Eyes Embarassed Wink Cool

Objavljeno: Sr Jun 17, 2015 12:08 am
Napisal/-a figula
tajana je napisal/a:
Hvala za recept. Res ne vem kod sem skakala potem ko sem nehala travo socit, kar naenkrat je bilo zmesano. V mojem spominu je bilo, da stoji 40 ur in sem sele danes z razredceno poskropila po gredah. Pa upam da ne bo nic narobe, saj sem zalivala bolj po zemlji kot po rastlinah. In razumela sem, da je treba pripravljat le za sprotno porabo in nic na zalogo. Zato sem tudi danes vse porabila.

Vse pripravke sem delala ciste. Vrtnice tako lepo disijo. Jih bom uporabila za kopel. Sploh ne vem zakaj nismo se pri meni nabrali listicev vrtnic in origano, da bi lahko bilo za vse. Saj tako sem obljubila. Potem pa kar nisem dohajala. Sicer pa saj moramo malo sami trenirat, drugace ne bo rezultatov.

Kako pa uporabim origano? Predvidevam da za napitek.


tajana, 40 ur je še čisto OK Smile.
Saj tudi jaz ne morem verjet, da smo bili celi dan pri tebi in je vse tako hitro minilo in se je kljub sproščenosti vse prehitro odvijalo Shocked Shocked res en tak fenomen Confused
Mislim, da je bil razred z učenci, ki so imeli različna predznanja in so eni prehitevali, drugi pa ne dohajali - jaz pa nisem opravila svoje vloge ustvarjanja discipline Cool

Bo menda drugič bolje Smile Laughing

Origano je lahko zate in za rastline. Je antioksidant, deluje proti bakterijam in glivam, lahko pomaga pri prebavi. Škropljenje po listih lahko deluje preventivno za zdravje rastlin ali kot pomoč rastlini v boju z okužbo. Žlička v tvoja usta ali čaj pa prav tako Smile.
Uživaj v vrtnični kopeli!

metuljc, ne, ne .... Smile ... stvarniško bi bilo, če bi zapisala, da smo jih "ustvarili" Laughing Cool

Objavljeno: Sr Jun 17, 2015 12:34 am
Napisal/-a tajana
Ja, vse se je tako hitro odvinalo. Dan je kar minil. Ti si bila super pridna uciteljica. Vse si nam naredila. Mi smo samo svoje posodice polnili. No malo smo tudi pomagali. Pa se klepetali bi radi. Moramo naslednjic kar cel vikend rezervirat. Pa se ne bo za vse dovolj casa. Toliko snovi je se nepredelane._________________CARPE DIEM

Objavljeno: Sr Jun 17, 2015 12:53 am
Napisal/-a figula
he he, si me nasmejala Smile Smile

Mimogrede - origano je rastlina, iz katere priporočajo narediti tudi pripravek z namakanjem v pivo/encime in potem s sladkorjem fermentirati in potem z alkom zaustaviti ....
To najbrž "potegne" ven še več učinkovin.
Tukaj piše: http://forum.gartlc.si/gartlc-about3410.html