Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2018

Odgovori
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Pri meni pa gre en križanec lemon dropa v četrto leto. Lani je obrodil na polno, kako bo letos, ne vem. Ga bom pa presadil v čim večji lonec, ker tale revščina ki jo ima sedaj, je bolj klavrna... 10 litrska se mi zdi...

Seme sem dobil pa od Pajota 2014... :-)
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

brbr ali gre v tvoje varstvo ali pa moje. Samo v zemljo pa mora.
_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ojoj, kako je lep. V moje varstvo, če lahko zdrži do četrtka. Bi se oglasila, kot sem mislila že prejšnji četrtek, pa se nisva ujela...._________________naredimo svet lepši
ikar

Odgovor Napisal/-a ikar »

A se komu sanja, če so tole na sliki posledice poškodbe od sonca? Nekam malo majhne pike se mi zdijo, a ni od sonca ponavadi večja poškodba?

So pa prozorne pike, milimetrske. Tale list je dolg 7cm. Rastline so še v notranjosti, nekatere imajo te pike, druge ne.

Res pa je tudi, da sem jih v nedeljo malo foliarno pognojil s Protifert LMW, ker so malo pozno štartali z rastjo in sem jim hotel pomagat.

pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

brbr je napisal/a:
Ojoj, kako je lep. V moje varstvo, če lahko zdrži do četrtka. Bi se oglasila, kot sem mislila že prejšnji četrtek, pa se nisva ujela....

Seveda te bo počakal._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ikar, tole ni od sonca...

Pajo, hvala._________________naredimo svet lepši
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Takih pik inam tudi jaz kar precej, tako na paprikah, čiliju in paradižnikih. No, tam so malo večje.
Kot bi nekaj pojedlo zeleno plast listja.
Ampak samo na sadikah ob hiši in v loncih. Na njivi ne.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Ne poznam in nočem prognozirati vzroka nastanka luknjic, zato bom vse skupaj zapisal v oklepaju.

(ko smo družba pred leti "pohajali" po na novo ozelenelem pomladnem gozdu, se je nekdo "vtaknil" v lepoto lepih zelenih listov - nakar ugotovimo, da nekateri so res lepi, popolni..., drugi pa luknjičasti - in to na istih drevescih... - razgovor je stekel v smeri vzrokov in nekako je padla ugotovitev, da so luknjice posledice dežja (listi, ki so bili celi, so zrastli po dežju, tisti, ki so zrastli prej, pa naluknjani...) in da dež ni bil čisto "navaden"dež... )

Dež s "primesmi" tudi napravi luknjice v liste! Po različnih lokacijah različno.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

mogoče bi epsomska sol pomagala, lpvoda:

http://gajinvrt.moonfruit.com/grenka-sol/4590545047_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Zdej je konc heca. V petek je šlo vse ven - nekaj na vrt (16 x 2 sadiki), ostalo v lonce (15). Upam na dobro sezono Cool_________________go with your instinct to live as you want
Odgovori