Česen 2019

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

mravlja je napisal/a:

ps:
Baje ga. Jošarjeva predlaga, da se po vseh gredicah posadijo narcise.

Ojej, a še tega bi se morali izogibati ob rahljanju in pletju. Že pestra zasaditev je dovolj tečna za obdelavo. Rolling Eyes Crying or Very sad In vsako čebulico pogledat, ali je narcisa, ali česen z enim strokom. Da ne pomislim, na sveže vrtnarje, ki tega še ločili ne bi. Confused Naj pišejo, kar hočejo, jaz bom kar po starem. Cool
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Copatka, glede na liste, bi rekla, da tvoj česen še ni dozorel. Boš videla v soboto, kakšne bodo ovjonice na glavah. Če bodo še bele, povsem sveže, nič počene, bi ga jaz še pustila do naslednje korenine. Vsaj tega na tretji fotografiji. če pa bodo počene, rjave ali celo črne barve, potem pa ni nič za čakat.
Sama rja ne škodi glvicam česna (le manjše so. Ker pa je dokaj pozno, tudi to ne bo problem). Tako, da zaradi tega skrb ni potrebna.

Moji česnoljubci skoraj zagotovo niso miške, ker so rovi impozantnih dimenzij...

Mravlja, suša letos na moji njivi ni bila problem (do zdaj). Tako, da žejni verjetno niso bili._________________naredimo svet lepši
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Brbr, gledam lanske fotke - listje je bilo še precej zeleno, pa je bil ravno pravi za pobrat. Tudi hranil se je odlično, še zdaj imam dve lanski glavici Wink . Tako da se mi zdi, da ga bom jutri kar vsega pobrala.

_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Potem bova imeli jutri akcijo. Bom mislila nate, ko bom pulila čebulo. Nameravam štartati kolikor se bo dalo zgodaj in poskušam uiti vročini ali dežju... Čeprav bi bilo idealno, če bi čebulo pobrala v popoldanskem času (takrat so vse sile usmerjene v zemljo). Ampak, nič ni popolno, še najmanj pa moje vrtnarjenje Very Happy_________________naredimo svet lepši
copatka

Pridna, Brbr, le misli name, bom lepše sanjala Laughing . Saj veš, jaz nisem preveč jutranji človek Rolling Eyes . Mojega česna ni toliko, da bi zanj rabila vse dopoldne - upam, da bo vreme zdržalo. Vsekakor bom tudi jaz mislila nate in ti pošiljala gorski hlad na njivo Wink ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Moj je tudi že doma. Včerajšnji dež zemlje ni kaj prida namočil, je bila trda kot beton. Brez ustreznega orodja bi ga težko populila. Vzdolž vrste česna se je vlekla centimetrska razpoka, kot, da bi jo razrinile glavice česna. Zemlja v globini 10 cm, kjer so tičale , je zahvaljujoč zastirki še vedno imela nekaj vlage.

Glavice so čvrste, ne izgledajo prezorjene. Ovojnica še ni povsem suha. Nekaj preveč pskov mi je ušlo in bom spet imela viška zarodnih čebulic. Na debelino glavic to izgleda ni vplivalo, so vse primerljlive, ne glede na to, ali sem pske pobrala ali ne. Leva polovica z zarodnimi čebulicami, desna brez.

brbr

Lep pridelek, Muha.
Izgleda, da je imelo več Gartlčanov včeraj akcijo... Jaz sem tudi uspela pospraviti vso čebulo. Trajalo je celo dopoldne in, Copatkinemu hladu navljub, mi je bilo pošteno vroče._________________naredimo svet lepši
copatka

No, pa sem ga pobrala včeraj Laughing . Zemlja je bila kljub malo dežja ponoči suha in sem ga z lahkoto pulila. Tudi čas je bil očitno kar pravi.
Ven so prišli čisto vsi, ki sem jih posadila, tudi pojedel jih ni moj prijatelj voluhar (očitno je imel na izbiro boljše stvari na gredi Wink) .

Glavice so v glavnem velike med 5 in 6 cm, ni pa letos dosti ekstremno velikih, niti čisto majhnih - lepa enakomerna letina, sem zelo zadovoljna Very Happy . V prijetnem hladu sem večino že uspela očistiti, danes še do konca, v šopke in na sušenje!

_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

copatka: tele slike so za v okvir! palec gor . Tako lepo si jih razporedila po travi. Imam kar slabo vest, ker sama ob puljenju mečem vse na en kup. Embarassed
copatka

Haha, Muha, saj veš, da sem obsedena s statistiko - da sem lahko preštela, koliko jih je od posajenih prišlo ven Laughing . Lani sem zapisala, koliko in kako debele sem sadila v vrste. In zdaj ugotavljam, da ni bistvene razlike med velikostjo glavic iz velikih, srednjih in majnih strokov Wink .

Sadilne, ki so bili iz mini strokcev, zarodnih čebul in mini čebulic, sem pa pobrala iz ene majhne gredice že prej in nisem delala statistike Rolling Eyes ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Odgovori