Stran 20 od 95

Objavljeno: To Okt 27, 2015 9:04 pm
Napisal/-a Dajmar
Optimist je napisal/a:
Obstajajo bledo rumene in zelene. Zdej pa kero si posadila taka mora bit

Imaš kašno fotko na katri sta obe? Pri meni so rumene tiste katere so na soncu, zelene pa v senci.

Objavljeno: To Okt 27, 2015 10:06 pm
Napisal/-a Optimist
Izvoli!
Aye-Aye je napisal/a:
Takele pa so imeli zadnjič v e-leclercu. Se mi zdi, da imajo vsakič ko pridem drugo sorto. Cool Tako, da bom nadaljevala s preizkušanjem in sajenjem, čeprav do sedaj nisem imela uspeha. Crying or Very sad Very Happy Morda pa se najde kakšna sorta, ki mi bo uspevala.

Wink
_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....

Objavljeno: To Okt 27, 2015 10:27 pm
Napisal/-a Dajmar

Tiste so bele!
A te tvoje rumene tudi pikajo, in kako je z rodovitnostjo?i

Objavljeno: To Okt 27, 2015 10:29 pm
Napisal/-a Optimist
Ma niso bele, take so kot spodnje mojebledo rumene. Dober kakor za koga! Letos imam zelene, lani so bile te rumene, oboje brez bodic in rodnost je ista.._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....

Objavljeno: Sr Okt 28, 2015 12:23 am
Napisal/-a Bicikel
Peter, lepo, me veseli. Očitno imaš zelo dobre pogoje, zgoden začetek in dolgo rast. Pri meni je vsaj kakšna dva meseca primernega vremena manj kot pri tebi zato tudi temu primeren pridelek. Pobral sem vsega skupaj 40 čajot a iz 6 posajenih. Veliko zelo malih je še ostalo in ne bodo zrasle.
Moram zares enkrat priti pogledat (govorim že ne vem koliko časa Rolling Eyes ).

Objavljeno: Sr Okt 28, 2015 12:45 am
Napisal/-a Dajmar
Pri meni je bilo na štrih posajenih cca 220 kg čajot.

Objavljeno: Sr Okt 28, 2015 1:34 am
Napisal/-a Igy
Kapo dol._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.

Objavljeno: Sr Okt 28, 2015 9:43 pm
Napisal/-a Peter
forest727 je napisal/a:

Kako pa uporabljate čajote?


Mi jih imamo najraje s krompirjem v pečici. Olupiš, narežeš na iste kose kot krompir in daš istočasno v pečico.
Lahko jih pohaš ali dušiš kot bučke. Dobre so tudi kuhane, ohlajene in na solato.
Tudi vlagali smo jih. Skuhane v tretjini kisa, 2 tretjini vode, ohlajene in zložene v olivno olje s česnom in peteršiljem. Užtne so tudi surove.Užiten je tudi olupek, samo mi olupimo, ker je olupek precej vlaknas in otrokom ne tekne.
L.p.

Objavljeno: Sr Okt 28, 2015 9:48 pm
Napisal/-a forest727
Hvala za navedbo uporabe.. Hmm, kakšen pa je okus teh čajot?

Objavljeno: Sr Okt 28, 2015 10:23 pm
Napisal/-a zuf
Meni se zelo dopadejo sveže naribane na solato. Zelo sveže in sočno. Okus, nekje vmes med bučami in kumarami.