Stran 191 od 206

Objavljeno: Po Okt 12, 2015 3:23 pm
Napisal/-a marmel
Aha pol bi bilo bolje, da prestavim v dnevno sobo? Sam tam je hudič, ker mi ponoči temperatura pade na 16-17, podnevi oz. ko centralna dela pa cca. 22. Pa se mi zdi, da so občutljivi na nihanje temp.
Plodovi so že v končni velikosti, le da so zeleni, razen pri morugi je en že "čokoladen". Pa pri Lemon je začel eden malo na rumeno vlečt.

Moruga:



Hab. Chocolate:


Lemon drop:

Objavljeno: Po Okt 12, 2015 3:35 pm
Napisal/-a Bicikel
Saj to je dobro, da je ponoči hladneje. A je zunaj kaj drugače?

Glede na velikost plodov, se ti jih do dozorelosti kar splača malo cartljati in šele potem dati na hladno. Ha, če ti pustijo. Meni ne bi Rolling Eyes
Nazadnje urejal/a Bicikel 12 Okt 2015 13:38; skupaj popravljeno 1 krat

Objavljeno: Po Okt 12, 2015 3:38 pm
Napisal/-a choco_chili
Jaz sem pospravil vse chcocolate habanere in jih porezal, razen FOTRA, ki je pripravljen na selitev nazaj na svoje mesto v dnevni.

Zunaj so mi ostali še yellow jolokia, Aji-cito in moruge, ki se precej dobro držijo v tem mrazu. Sam verjetno bom tudi vse to pospravil ta teden, ker ne kaže z vremenom nič bolje.

Objavljeno: Po Okt 12, 2015 3:38 pm
Napisal/-a marmel
Verjetno, bom res....s težkim srcem bi zdaj zelene potrgal Smile

Objavljeno: Po Okt 12, 2015 3:48 pm
Napisal/-a Bicikel
Izgubit nimaš kaj.

Moji so sicer še vsi zunaj in bodo do mraza. Nekaj jih imam pod malim polivinilastim tunelom, nekaj na prosto in nekaj v posodah ob hiši. Nekaj slednjih po potem romalo v slabo ogrevan prostor 10-15st, kakšen pa mogoče v klet na precej temno in mrzlo. Te bom seveda bolj temeljito obrezal.
Zanimivo, Hungarian Vax mi ravno tretjič cveti, čeravno je listje že zelo ubogo. Ta bo gotovo romal noter, da vidim kaj bo nastalo. Manj kot nič, ne more Wink

Objavljeno: Po Okt 12, 2015 8:51 pm
Napisal/-a brbr
Jaz sem danes pobrala vse dozorele plodove - gredo še danes v predelavo. Zelene plodove sem pustila na rastlinah. Dozoreli skoraj gotovo ne bodo več. Bodo pa uporabni do zmrzali._________________naredimo svet lepši

Objavljeno: To Okt 13, 2015 1:59 pm
Napisal/-a neely
Zakaj so semena pri vsakem Habanero chocolate long takšna kot na sliki? Tudi v še nedozorelih, kot v polno dozorelih...lahko kaj naredim, da bo sploh kakšno seme za drugo leto?


Objavljeno: To Okt 13, 2015 2:11 pm
Napisal/-a seba993
Moj DCFSHUR (kot sem ga poimenoval jaz) oz brbotalnik....upam da mi uspe

Pa še en šminker za povrh.
_________________LP seba993

Objavljeno: To Okt 13, 2015 4:08 pm
Napisal/-a laksikon
Kaj pravite na ta recept:
https://www.youtube.com/watch?v=0eX32vNExnI

Jaz bi tudi probal s fermentacijo? Kakšni so plusi in minusi?

Objavljeno: To Okt 13, 2015 10:25 pm
Napisal/-a seba993
jaz ti pa glede tega nemorem veliko povedat ker letos prvič probavam._________________LP seba993