Stran 194 od 206

Objavljeno: So Okt 17, 2015 11:16 pm
Napisal/-a Spiridon
Dodatna toplotna izolacija je smiselna samo v primeru, da je rastlinjak tudi ogrevan. Smile


LP

Objavljeno: Po Okt 19, 2015 12:03 pm
Napisal/-a miha
julijak je napisal/a:
....... Edino imam en problem z zelenim jalapeñom, ker ne vem, kdaj dozori. ..... Very Happy

Jalapenjoti so zreli, ko jim začne kožica pokati oz ko dobijo tiste značine razpokice .

Objavljeno: Po Okt 19, 2015 1:02 pm
Napisal/-a Zelenc
Zorenje v teh dneh naj bi načeloma trajalo mnogo dlje kolikor vem, poleg tega pa naj plodovi ne bi dosegali polne moči.

Ali pač...?

Objavljeno: Po Okt 19, 2015 1:47 pm
Napisal/-a miha
Zelenc je napisal/a:
Zorenje v teh dneh naj bi načeloma trajalo mnogo dlje kolikor vem, poleg tega pa naj plodovi ne bi dosegali polne moči.

Ali pač...?


zorenje traja dlje. plodovi pa so - vsaj moji - veliko bolj "strupeni" kot pa tisti, kar je dozorelo poleti in to ne glede na vrsto feferona

Objavljeno: Po Okt 19, 2015 11:30 pm
Napisal/-a mfranc
miha je napisal/a:
zorenje traja dlje. plodovi pa so - vsaj moji - veliko bolj "strupeni" kot pa tisti, kar je dozorelo poleti in to ne glede na vrsto feferona


Jah, veliko razlogov, da bi bili sedajle čiliji bolj pekoči, res ni Rolling Eyes . Se pa vseskozi čiliji radi obnašajo "abnormalno" Very Happy , v mislih imam njihove izpade z ekstra pekočimi plodovi ali ekstra milimi plodovi.

Meni so Habanero Black zadnje tedne čisto "zvodeneli", tako da mi dva ne zadoščata za malico; jih ocenjujem bliže 100.000 skovilov, kot pa 200.000 Rolling Eyes .

Sem pa dobil nekaj habanerov na probo, in so nekateri zažigali še pa še Wink .

LP_________________mfranc

Objavljeno: Po Okt 19, 2015 11:35 pm
Napisal/-a mfranc
Opazil sem, da ste letos gojili nekaj vrst Devil's Tongue, me pa konkretno zanima, če je kdo gojil Devil's Tongue Yellow?

Dobil sem nekaj semena, imajo pa na spletu tudi različne podatke ..... Rolling Eyes

LP_________________mfranc

Objavljeno: To Okt 20, 2015 3:24 pm
Napisal/-a Zelenc
No, jest bom počakal še naslednje napovedane sončne dni, pol pa zaključil z letošnjo sezono. Morda se bom odločil prezimiti kak primer Habanera, vendar še nisem odločen.

Sezona je bila sicer bolj uspešna v primerjavi z lansko, a vseeno bi rad prihodnje leto pridelal več vragecov.

Objavljeno: To Okt 20, 2015 3:58 pm
Napisal/-a donkey
mfranc je napisal/a:
miha je napisal/a:
zorenje traja dlje. plodovi pa so - vsaj moji - veliko bolj "strupeni" kot pa tisti, kar je dozorelo poleti in to ne glede na vrsto feferona


Jah, veliko razlogov, da bi bili sedajle čiliji bolj pekoči, res ni Rolling Eyes . Se pa vseskozi čiliji radi obnašajo "abnormalno" Very Happy , v mislih imam njihove izpade z ekstra pekočimi plodovi ali ekstra milimi plodovi.

Meni so Habanero Black zadnje tedne čisto "zvodeneli", tako da mi dva ne zadoščata za malico; jih ocenjujem bliže 100.000 skovilov, kot pa 200.000 Rolling Eyes .

Sem pa dobil nekaj habanerov na probo, in so nekateri zažigali še pa še Wink .

LP


Nikoli mi ne bo jasno, kako lahko uživate tako pekoče čilije. Mene že pri določenih jalapenotih tako žge, da si jih režem na majhne koščke. Zadnjič sem med vlaganjem narezanih Jalapenotov skočil na računalnik, pa je potem "pekočina" ostala na tipkovnici in me je še par dni zatem, če sem kaj tipkal in dal roke v bližino ust, vse peklo. Tega hudiča res zlepa ne spraviš z rok, enkrat na začetku, ko tega še nisem vedel, sem med tem, ko sem rezal jalapenota šel odtočit na wc in si prej še splahnil roke, ampak ni kaj dosti pomagalo, ker je peklo kot hudič Embarassed Embarassed Embarassed

Objavljeno: To Okt 20, 2015 4:16 pm
Napisal/-a Zelenc
Konzumiranje čilijev je stvar vsakega posameznika. Nekoga bolj, nekoga pa manj žge. Seveda je tudi odvisno od "uspešnosti" plodov in sorte.

Jest naprimer lahko komot zmažem 2 frišna, zelo pekoča Habanera med malico (jed na žlico ali kaj podobnega), ne morem pa ga pojest samostojno...

Kar pa se brutalnih sort tiče (Moguga, Jolokia, Karolina...), so pa zame primerni izključno kot posušen čili in ga namočim v olivno olje ali pa zmeljem in nato uporabljam za posipanje.

Kot rečeno - stvar vsakega posameznika Cool

Objavljeno: To Okt 20, 2015 4:21 pm
Napisal/-a Med_Ica
mfranc je napisal/a:
miha je napisal/a:
zorenje traja dlje. plodovi pa so - vsaj moji - veliko bolj "strupeni" kot pa tisti, kar je dozorelo poleti in to ne glede na vrsto feferona


Jah, veliko razlogov, da bi bili sedajle čiliji bolj pekoči, res ni Rolling Eyes . Se pa vseskozi čiliji radi obnašajo "abnormalno" Very Happy , v mislih imam njihove izpade z ekstra pekočimi plodovi ali ekstra milimi plodovi.

Meni so Habanero Black zadnje tedne čisto "zvodeneli", tako da mi dva ne zadoščata za malico; jih ocenjujem bliže 100.000 skovilov, kot pa 200.000 Rolling Eyes .

Sem pa dobil nekaj habanerov na probo, in so nekateri zažigali še pa še Wink .

LP


Tudi jaz sem opazil, da so moji čilije vedno bolj pekoči... Vendar se mi zdi, da tudi moja "forma" niha. Nekaj časa prenesem več, potem pa kar naenkrat bistveno manj.

Vedno bolj pa razmišljam, da naslednje leto ne bi sejal nič kar ima več kot 30k SHU, ker ta hudih imam za kakšno leto ali dve na zalogi. Bom pa vseeno poskusil kakšnega prezimiti. Cool