Stran 200 od 206
Objavljeno: So Nov 07, 2015 9:25 pm
Napisal/-a figula
seba993 je napisal/a: |
Sikaflex-11FC+ je uradni naziv. Mislim da je polyurethane construction inishev(slovenskega naziva ne poznam). |
hvala, seba993
Tole bom mogla kar na listek napisat sicer ne bom znala kupit
Objavljeno: So Nov 07, 2015 11:08 pm
Napisal/-a seba993
Spiridon je napisal/a: |
Kako je bilo z dodajanjem starterja? Je bila v drugem poizkusu dodana enaka količina kot v prvem?
LP |
Ja sem dodal starter. Sem sam sirotko na uč nalil koliko sem jo še mel. Je pa že po kako uri začelo brbotat.
figula je napisal/a: |
seba993 je napisal/a: | Sikaflex-11FC+ je uradni naziv. Mislim da je polyurethane construction inishev(slovenskega naziva ne poznam). |
hvala, seba993 Tole bom mogla kar na listek napisat sicer ne bom znala kupit |
Ne priporočam nakup tega ker se mi zdi da je ena kartuša kr draga in se za nekaj manjšega ne splača. Razen če so kaki ekstremni pogoji.
Jas bi par dni kasneje uporabil navadni silikon ki sem ga tudi potem kupu da sem par drugih stvari zatesnil. Je pa fajn če se bo pralo da je vsaj vodoodporen. Gre se v kak Merkur, M tehniko ali pa kaj podobnega in se kupi najcenejši silikon. Mislim da je okol 2€ kartuša._________________LP seba993
Objavljeno: So Nov 07, 2015 11:38 pm
Napisal/-a Spiridon
seba993 je napisal/a: |
Spiridon je napisal/a: | Kako je bilo z dodajanjem starterja? Je bila v drugem poizkusu dodana enaka količina kot v prvem?
LP |
Ja sem dodal starter. Sem sam sirotko na uč nalil koliko sem jo še mel. Je pa že po kako uri začelo brbotat. |
Vem da ste dodali starter, ampak mene zanima, če ste v drugi rundi uporabili enako količino kot pri prvi rundi, ki se vam je pokvarila?
Že kar po eni uri vam je pričelo vreti? Pri laktofermentiranju tako nenavadno hitro vrenje pogosto ne pomeni nič kaj dobrega... Običajno prične zmes
vreti komaj tretji ali celo četrti dan po polnjenju.
LP
Objavljeno: Ne Nov 08, 2015 1:02 am
Napisal/-a Spiridon
figula je napisal/a: |
Fanta, hvala za ideje obema . Sem pomislila, da malo bi vseeno morala komplicirat , ker bo vroča para zraven in .... tisto, kar bo šlo mimo zatesnjene cevke, bo šlo kasneje v moj želodec |
Vroča para? @firgula, nisem prepričan, da govorimo o isti stvari. To, kar je prikazal @seba993 ni vroča DESTILACIJA (kot pri žganju), temveč hladna
LAKTOFERMENTACIJA (kot pri kisanju zelja v kadi). Cevka služi samo za odvajanje ogljikovega dioksida, ki nastaja pri "vrenju" ter ob enem za
preprečevanje dostopa kisika v "reaktor".
LP
Objavljeno: Ne Nov 08, 2015 1:47 am
Napisal/-a figula
he-he, vem, ja
moj droben tisk si spregledal, jaz izumljam destilacijo eteričnih olj in me je zanimalo tesnenje cevke v pokrovčku
Objavljeno: Ne Nov 08, 2015 10:48 am
Napisal/-a seba993
Spiridon je napisal/a: |
seba993 je napisal/a: | Spiridon je napisal/a: | Kako je bilo z dodajanjem starterja? Je bila v drugem poizkusu dodana enaka količina kot v prvem?
LP |
Ja sem dodal starter. Sem sam sirotko na uč nalil koliko sem jo še mel. Je pa že po kako uri začelo brbotat. |
Vem da ste dodali starter, ampak mene zanima, če ste v drugi rundi uporabili enako količino kot pri prvi rundi, ki se vam je pokvarila? Že kar po eni uri vam je pričelo vreti? Pri laktofermentiranju tako nenavadno hitro vrenje pogosto ne pomeni nič kaj dobrega... Običajno prične zmes vreti komaj tretji ali celo četrti dan po polnjenju.
LP |
Ja na uč sem dodal skoraj isto količino starterja. Je pa res da je bila sirotka že malo starejša in je v njej že bilo veliko lakto bakterij. Pa dodatno sem jih podkuril z dodajanjem sladkorja v zmes._________________LP seba993
Objavljeno: Sr Nov 11, 2015 10:26 am
Napisal/-a Zelenc
Ponavadi je bila tu bolj burna debata, zdej je pa vse zamrlo. Le redko se kdo kaj javi... Ste že na zimskem spanju?
Objavljeno: Sr Nov 11, 2015 10:54 am
Napisal/-a seba993
Sezona je že pri koncu in prav tako tudi debata._________________LP seba993