Ptičje krmilnice
-
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Letos pri nas krmilnice ostajajo polne zrnja. Ni obiskovalcev, sem in tja vidim kakega kosa, ko se pase po jagodah panešpljice. Celo jabolko, ki ga Runo ni hotel pojesti, je ostalo nedotaknjeno, prejšnja leta so mu jih pa kljuvali praktično pred gobčkom.
. Je vzrok v žledolomu, ker je ostalo premalo drevja? Ampak za kritje in preletavanje ga je še vedno dovolj.
Jih je mogoče sram priti naokoli, ker so si čez leto preveč privoščili ?
![Laughing](images/smiles/icon_lol.gif)
![Surprised](images/smiles/icon_surprised.gif)
Jih je mogoče sram priti naokoli, ker so si čez leto preveč privoščili ?
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Tudi pri meni seme ostaja. Dva dni sem spodila kakšne golobe, bilo je nekaj kosovk in vrabcev. Danes ni videti nobenega krilatca, ostajajo tudi sončnična semena. Mogoče je na živih mejah okrog bloka dovolj semen, tam sem slišala živžav._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
- Melona
- Kraj: Litija
-
- Kraj: Rimske Toplice
Pri nas običajna klientela v običajni količini, se pravi: velike sinice, plavčki, meniščki, ščinkavci, brglez, celo šoja je na dan novega snega prišla naokoli, pa kalinova družica (Pri sosedi pa je bil opažen par, on, ves rdeč in ona, bolj nežnih barv). Ni pa stalnih poletnih obiskovalcev, vrabcev.
Slišala sem tudi detla. Skratka, krmilnica dela na polno, sončnice, pa še kaj........je pravkar rekla mama: Morda jim dati malico. Zjutraj so prve, opoldan tudi, pa popoldan, da se do teme najedo.
Nad cesto, sredi sončnega dopoldneva pa srna. Je breg nad cesto čisto pohojen, sneg sprožen na cesto, da so se dokopale do trave spodaj, ja, pa še kakšno jabolko je vmes.
Slišala sem tudi detla. Skratka, krmilnica dela na polno, sončnice, pa še kaj........je pravkar rekla mama: Morda jim dati malico. Zjutraj so prve, opoldan tudi, pa popoldan, da se do teme najedo.
Nad cesto, sredi sončnega dopoldneva pa srna. Je breg nad cesto čisto pohojen, sneg sprožen na cesto, da so se dokopale do trave spodaj, ja, pa še kakšno jabolko je vmes.
-
pri meni živžav v Lj. kot pri tebi Metuljc. z okna vsako jutro gledam na nekaj metrov v krošnji starih češenj se hrani detelj sredi mesta. zelo lep je, mislim da je ta majhen. vrabcev pa ni videti. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)