Ptičje krmilnice

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Če ne on, pa pozimi najdejo pospravljeno seme drugi ptiči, iste ali drugih vrst.
javrgar

Odgovor Napisal/-a javrgar »

samo da ne miši, podgane in podobni stvori, ki mi jih ni cilj še dodatno krmiti.____________________
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

S čim vse krmite ptiče?
Lani sem poskusil tudi z želodom tistim trdim od črnega hrasta, v bližini ga je polno, divjih svinj pa ni, da ga bi pojedle. Z kladivom ga zdrobim in ga z sončnicami dam v krmilnico, siničke odnesejo vse.
Edino enega gospoda kosa, ki jih preganja bi moral malo naučit olike.
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Daj mu rozine pa bo vse drugo pustil pri miru!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Letos pri nas krmilnice ostajajo polne zrnja. Ni obiskovalcev, sem in tja vidim kakega kosa, ko se pase po jagodah panešpljice. Celo jabolko, ki ga Runo ni hotel pojesti, je ostalo nedotaknjeno, prejšnja leta so mu jih pa kljuvali praktično pred gobčkom. Surprised Surprised Surprised . Je vzrok v žledolomu, ker je ostalo premalo drevja? Ampak za kritje in preletavanje ga je še vedno dovolj.

Jih je mogoče sram priti naokoli, ker so si čez leto preveč privoščili ? Wink Laughing Laughing
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Sem vsako jutro opazoval siničke v krmilnici,ki sem jo napravilz naravnih materialov,vrba smrečje zdaj pa že par dni ni nobene, samo dva kosa preganjata eden drugega od jabolka.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Tudi pri meni seme ostaja. Dva dni sem spodila kakšne golobe, bilo je nekaj kosovk in vrabcev. Danes ni videti nobenega krilatca, ostajajo tudi sončnična semena. Mogoče je na živih mejah okrog bloka dovolj semen, tam sem slišala živžav._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Pri nas so jih je bila včeraj in predvčerajšnjim polna okenska polica, predvsem siničk. Ko je zmanjkalo orehovega drobirja, se za sončnice ni nihče več zmenil. Jih pa vidim in slišim okrog hiše, ko letajo po sadnem drevju.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Pri nas običajna klientela v običajni količini, se pravi: velike sinice, plavčki, meniščki, ščinkavci, brglez, celo šoja je na dan novega snega prišla naokoli, pa kalinova družica (Pri sosedi pa je bil opažen par, on, ves rdeč in ona, bolj nežnih barv). Ni pa stalnih poletnih obiskovalcev, vrabcev.
Slišala sem tudi detla. Skratka, krmilnica dela na polno, sončnice, pa še kaj........je pravkar rekla mama: Morda jim dati malico. Zjutraj so prve, opoldan tudi, pa popoldan, da se do teme najedo.
Nad cesto, sredi sončnega dopoldneva pa srna. Je breg nad cesto čisto pohojen, sneg sprožen na cesto, da so se dokopale do trave spodaj, ja, pa še kakšno jabolko je vmes.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

pri meni živžav v Lj. kot pri tebi Metuljc. z okna vsako jutro gledam na nekaj metrov v krošnji starih češenj se hrani detelj sredi mesta. zelo lep je, mislim da je ta majhen. vrabcev pa ni videti. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Odgovori