Stran 3 od 3
Objavljeno: Po Jan 18, 2016 8:42 pm
Napisal/-a Melona
Ne pišejo posebej o tujonu, ampak o ''eteričnih oljih'', ne samo na tem linku http://mojpogled.com/zajbelj-vsestransko-zdravilo/ .
Bolj zanesljiv je najbrž tale link lekarn http://www.mb-lekarne.si/slo/koristno/ste_vedeli/rastline/51/Zajbelj_ .
Objavljeno: Po Jan 18, 2016 9:23 pm
Napisal/-a metuljc
brbr je napisal/a: |
Po treh minutah je olje izkuhano in v tem trenutku se sprosti neki ferment, ki je življenjsko pomemben za vse žleze, hrbtni mozeg in medvretenčne ploščice. Zaradi tega bi morali vsak dan celo življenje piti žajbljev čaj...." |
takle stavek je lahko le nakladanje. Po 3 minutah so vsi fermenti (ki jim že dolgo pravimo encimi) že davno zakrknjeni in neaktivni. Da o tem da se sproti NEK ferment, ne rečem nobene. Taki zapisi nimajo nobene teže (vsaj po mojem pogledu na svet).
Objavljeno: Po Jan 18, 2016 11:48 pm
Napisal/-a zoto
metuljc je napisal/a: |
Tujon, ki ga žajbelj res ima in je strupen, se načeloma izloča le z nepolarnimi topili (alkohol), ne pa s polarnimi, kot je voda. |
nisem strokovnjak vendar - če se izloča tujon samo v alkoholu, ga v čaju v nobenem primeru ni, ko ga pijemo, saj damo liste (v katerih ostane tujon) prej ven