Mali vrtiček

Odgovori
Mila23

Odgovor Napisal/-a Mila23 »

bobolino

Pridružen/-a: 09.05. 2010, 14:05
Kraj: okolica Maribora
Objavljeno: 24 Apr 2012 14:20 Naslov sporočila:

--------------------------------------------------------------------------------

ja, ženska, kje si bila dosedaj? Čez zimo bi nas tele slike pošteno grele!

mi je pa super kombinacija Fairy, sivke in tiste rdeče rastline za živo mejo, kako se ji reče, pa ne vem!
Mila23

minka2

Pridružen/-a: 17.12. 2010, 23:23
Kraj: Maribor
Objavljeno: 24 Apr 2012 14:23 Naslov sporočila:

--------------------------------------------------------------------------------

To nikakor ni mali vrtiček, ampak raj. Čudovito.
Mila23

Garden-ja
Moderator foruma

Pridružen/-a: 13.03. 2009, 15:38
Kraj: okolica Kopra
Objavljeno: 24 Apr 2012 16:10 Naslov sporočila:

Tamle kjer piše "še enkrat Postillion", si prepričana, da ni tole Westerland? Ker če se ti je Postillion tako obarval, potem imaš odličen potencial za vse pastelne vrtnice, ki so pri nas vse enake barve, v določenih klimah pa dobijo čisto svojski odtenek.

Pierre de Ronsard se ti je krasno razrasel. Dobro ga pognoji in zalij in to čimprej, ker se popki že oblikujejo in letos ti bo tako zacvetel, da boš dol padla. Ker razprla si ga pa perfektno.
Mila23

1vrtnica

Pridružen/-a: 02.09. 2009, 13:19
Kraj: Maribor-okolica
Objavljeno: 24 Apr 2012 16:38 Naslov sporočila:

Super Mila, tale tvoja ograja bo po zaslugi vrtnic, ki ti res lepo rastejo, med lepšimi v Sloveniji, a ne!
Tudi jaz se že veselim letošnjih slik, res bo kaj videti.

Mila23

Pridružen/-a: 25.02. 2012, 23:50
Kraj: Zasavje
Objavljeno: 24 Apr 2012 20:27 Naslov sporočila:

Evo sem bila pridna in sem pripisala še imena.

Tistile pobarvan Postilion je v resnici Westerland - pač tiskarski škrat. Garden-ja, hvala za opozorilo. Kar se tiče gnojenja, sem po obrezovanju pognojila za Biogreno, medtem, ko bom s specilanim gnojilom malo kasneje.

Sicer pa vsem hvala za pohvale. Ja celo zimo sem se "pasla" na vaših slikah in v sebi razmišljala ali bi se pridružila ali ne. No jasno je kako sem se odločila, sem bolj rezervirana kar se tiče teh spletnih zadev.

Pa še to, da ne boste mislile, da sem tako zelo skromna, ko sem napisala mali vrtiček. Gre za to, da ta del, ki je koliko toliko urejen (se pravi trata z obema gredicama - ob ograji in mešana greda, kjer sta The Fairy in gredica ob dovozni ) štejem za vrt, in to je manjši del prostora. Vse ostalo je pa parcela, ki je nikakor ne morem imenovati vrt, ker kljub nekaj grmičkov in veliko sivke še vedno prevladuje trdovratni plevel.

No sedaj grem pa narediti še drugo nalogo, urediti posredovani seznam, da pravilno razvrščeno...
Mila23

Bobolino, tista rdeča rastlina za živo mejo je češmin, ki je nezahteven ampak zelo pika in ga moram v jeseni zelo v živo porezati, ker bo sicer začel siliti v vrtnico...

Poezija, razgled je bil tisto, zakaj smo kupili to parcelo, kljub temu, da se sedaj mučim s hribom in kamenjem...
Mila23

Garden-ja
Moderator foruma

Objavljeno: 24 Apr 2012 20:58 Naslov sporočila:

Pridna, nalogo si odlično opravila (imena dodana), eno mi je prišlo zelo prav, ker sem glede svoje Crocus rose še malo negotova. Tu pa vidim, da je identična moji.
Se popravljam glede razpete vrtnice, zdaj sem videla, da si razpela Mme. A. Meilland (Peace). Za cvetenje se nisem zmotila, ker bo pri takem razpenjanju krasno, poskusi enako narediti še z ostalimi vzpenjalkami, ko bodo pognale veje.

Glede ostalega pa hiti počasi, če ne boš prehitro vse zapolnila. Okolje je idilično, vidi se, da ti urejanje gredic več kot uspeva (odlične kombinacije s trajnicami in grmički), plevel pa raste povsod.

Še dobro, da si premagala sramežljivost, pri tebi bo kaj videti.
Mila23

Jamain

Pridružen/-a: 17.12. 2009, 23:04
Kraj: Koper
Objavljeno: 24 Apr 2012 23:20 Naslov sporočila:

O, super! Še en vrt! Kako sem vesela, da si se odločila in se nam pridružila!
Zelo lepe slike in zelo lepe rastline. Kaj šele bo, ko se zares razrastejo!

Glede Peacea ti moram povedati, da ti bo zrastel še ogrooooomno, pri nas so veje tudi proti 4 m, da pa vedno bolj malo pocvita. Zato pa toliko več zacveti v prvo in to z ogromnimi cvetovi, tako da ga imam osebno kar rada.

Čakam torej še slik in želim veliko lepih cvetov!

Še slika brežine s sivko in ogromo plevela.... definitivno bo potrebno bolj pogosto kositi, tisti lepši travnik pa ni več naš, da ne bo pomote...
Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.
Mila23

Garden-ja
Moderator foruma

Objavljeno: 25 Apr 2012 06:56 Naslov sporočila:

Ta brežina je idealna za nasaditev zbirke hibridnih muškatk.