Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Indigo Rose
Muha, pri izgledu semen je vse odvisno od pogojev fermentacije. Kje, na kakšni temperaturi, kako dolgo, količina pulpe in mesa, vse to vpliva na končen izgled semen. In imela sem že vse možne barve odtenke, od skoraj belih semen, bež, temno rumenih, oranžnih, rdečih, zelenih, do temno rjavih. In vsa so normalno kalila.
Znotraj iste sorte, celo na isti rastlini so lahko semena iz različnih plodov zelo različna, zato to o stabilnosti sorte ne pomeni nič.
So pa pri vseh antocijančkih ponavadi kar tipična taka semena, kot jih na svoji fotki kaže htf_lover, torej imajo nekoliko izdolženo obliko in polno rjavkastih lis. Jaz tiste z zelo rjavimi lisami rada že iz previdnosti izločim, zato si najbrž od mene dobila le svetla semena, gladka pa so najbrž zaradi drgnjenja v situ (pri izpiranju), kar povzroči odpadanje dlačic..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Znotraj iste sorte, celo na isti rastlini so lahko semena iz različnih plodov zelo različna, zato to o stabilnosti sorte ne pomeni nič.
So pa pri vseh antocijančkih ponavadi kar tipična taka semena, kot jih na svoji fotki kaže htf_lover, torej imajo nekoliko izdolženo obliko in polno rjavkastih lis. Jaz tiste z zelo rjavimi lisami rada že iz previdnosti izločim, zato si najbrž od mene dobila le svetla semena, gladka pa so najbrž zaradi drgnjenja v situ (pri izpiranju), kar povzroči odpadanje dlačic..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
muha je napisal/a: |
Kar imam posajenega brez strehe, je čisto ves grdo razpokal . Danes sem ga porezala do tal in vse z zelenimi plodovi vred stlačila v organko. Škoda, ker so bile vse sadike še lepo polne. |
Prvič se srečujem s tem paradižnikom in me zanima, zakaj je razpokal, zaradi preveč vode v zemlji?
Trenutno me pa zanima ali je normalno, da so nekatere sadike zelo temne, druge pa praktično povsem normalno svetlo zelene.
Indigo rose so v zadnji vrsti, desen prej svetlješi od drugih sort, srednji pa res temen.
O barvi sadike ne bom modrovala, se ne spoznam dovolj. Razpokal je pa po moje zaradi preveč vlage v zraku, ker se je enako, čeprav v malo manjši meri, dogajalo tudi s tistim, ki je bil v tunelu in odvisen samo od mojega skromnega zalivanja.
Oldi, poročaj, kako se ti bodo obnesli šotni lončki. Jaz imam z njimi zelo slabe izkušnje. Vzamejo si preveč vode, namenjene sadikam. Razen, če boš zalival v podstavek in bo na dnu vseskozi rahel vodni filter. Še bolje: pesek namočen z vodo.
Oldi, poročaj, kako se ti bodo obnesli šotni lončki. Jaz imam z njimi zelo slabe izkušnje. Vzamejo si preveč vode, namenjene sadikam. Razen, če boš zalival v podstavek in bo na dnu vseskozi rahel vodni filter. Še bolje: pesek namočen z vodo.