Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Motovilec - Valerianella locusta

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz sem ga ponovno sejala danes (prejšnje setve niso posebno bogato vzklile) na fižolovo gredo. Upam, da bo še uspel zrasti..._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Tale se je jeseni zasejal sam. Cinija, kako je pri tebi?
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Kar po celem vrtu ga je najti. Brez problema pride ven tisti, ki se zaseje sam. Zato jaz pustim semenit motovilec na raznih koncih vrta, potem ga imam povsod._________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
Melona

Enkrat pred novim letom sem v pokrito gredo vrgla stara semena treh sort motovilca.

zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Motovilec je super, meni najljubša solata. Sem posebej vesel, ker na gredi česna še čisto mlad čaka na otoplitve. Sejal sem ga istočasno kot česen.

Melona, dober tek! Smile
Uporabniški avatar
Melona

He, he, hvala, Zuf! Sicer ga pa čez sveže zelje ni, po mojem. No, je, če daš malo fižola zraven Wink .
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Meni je nekaj motovilca v koritu na balkonu videti kot propadlo (prva slika), drugi delajo še kar, ampak na vrtu je neprimerno večji in lepši. Ta na balkonu je prej ostal brez snežne odeje, pa tudi veter je tu zgoraj precej bolj pihal kot v zavetju žive meje na eni strani na vrtu. Malo ga je mogoče zdelala suša, preden sem ugotovila, da ga moram spet zalivati. Ali lahko še kaj naredim, da ga bo več za dodatek v sendvič? saj ne pričakujem, da bi iz tega dobila polno skledo slastnega motovilca

_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Dobro zalij in pokrij s kopreno, bo hitro zrasel.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Meni zemlja deluje nekako "težka" za v korito, mogoče je preveč vrtne zemlje/krtin? Takšna zemlja se v koritih/loncih čisto drugače obnaša kot na vrtu (primanjkovanje zraka, zbitost...)
Sicer pa, če nimaš namena to korito za kaj drugega porabit, hitro posej še eno rundo! Smile
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

metuljc je napisal/a:
Dobro zalij in pokrij s kopreno, bo hitro zrasel.

Zalivati sem se malo bala, ker je bilo precej hladno in mi v sosednjem koritu hoče rasti mah (razgrebem, razrahljam), kopreno bom pa itak morala v kratkem začeti uporabljati na balkonu. "Mojim" vrabčkom očitno pomlad narekuje, da morajo začeti odnašati z mojega balkona vse suhe ostanke in sveže poganjke. Dva česenčka iz glavice sta uspešno rasla na balkonu, včeraj so pa kar oba meni nič tebi nič odščipnili. Tudi božično žito, ki sicer ni hudo bujno, je pa lepo zeleno, so začeli na veliko puliti in ščipati in odnašati, kar sem tudi včeraj opazila. Moram pogledati še pehtran, ki mi lepo odganja - tudi tega so lani veselo ščipali.
Uf, zdaj pa koprena in veter tu gori grrr_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori