Stran 3 od 4

Objavljeno: So Jul 06, 2013 12:39 pm
Napisal/-a TwityPity
Malo off. Mesecnik, ta dodatek je rdeča paprika v prahu?

Objavljeno: So Jul 06, 2013 12:47 pm
Napisal/-a Mesecnik
To bi ga pa morala vprasat. Najbrz ni paprika, ker je rekel, da je kupoval dodatek... se bom pa pozanimala.
Naceloma so od koruze tudi bolj rumena, samo s tem pa zmanjsas stevilo jajc, ker se kokosi bolj redijo._________________Two roads diverged in a wood,
and I took the one less traveled.
--Robert Frost

Objavljeno: So Jul 06, 2013 1:45 pm
Napisal/-a Garden-ja
Mesecnik je napisal/a:
Garden-ja, ker so bila umazana ali zelo rumena?


Po mojih izkušnjah kokoši, ki živijo prosto na dvorišču, sploh ne nesejo jajc z zelo rumenim rumenjakom.
Tale so bila najprej precej različna po velikosti, lupine so bile različno obarvane in zelo debele, rumenjak nikakor močno oranžen, prej svetlo rumen, okus pa tak, ki sem ga že pozabila.
Pa nekatera jajca so bila še precej prvobitno umazana._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...

Objavljeno: So Jul 06, 2013 1:57 pm
Napisal/-a Mesecnik
Potem zna biti, da so res.
Kako jih pa locis po okusu? Sem ze enkrat brala eno debato na to temo, pa se nikakor niso mogli zmenit. Jaz priznam, da ne locim med okusom domacih jajc in industrijskih._________________Two roads diverged in a wood,
and I took the one less traveled.
--Robert Frost

Objavljeno: So Jul 06, 2013 2:04 pm
Napisal/-a Harka
Domača jajca imajo bolj močan okus. Vsa jajca imajo bolj ali manj okus po jajcih, ampak domača pa ... objemček pač bolj imajo okus po jajcih Rolling Eyes Very Happy

Objavljeno: So Jul 06, 2013 2:08 pm
Napisal/-a Mesecnik
heheh Zato ne locim Wink_________________Two roads diverged in a wood,
and I took the one less traveled.
--Robert Frost

Objavljeno: So Jul 06, 2013 2:17 pm
Napisal/-a Garden-ja
Uh, tista prav tapoceni smrdijo po ribah, včasih tako, da se mi želodec obrne. In to takrat, ko jajce ubiješ v posodo.
Tudi števila ostala smrdijo na prav poseben način, če jih recimo narediš na oko, trdo kuhana tudi niso dobra.

Še najboljša trgovinska so mi tista v zelenih pakiranjih po 6 na katerih piše BIO HLEVSKA pridelava ali nekaj podobnega, me pa moti to, da je rumenjak tako oranžen. So pa dobra._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...

Objavljeno: So Jul 06, 2013 2:23 pm
Napisal/-a Mesecnik
Ko bom kupila jajca, bom poskusila. Najbrz kmalu, ker svilenke spet pripravljajo strajk Laughing_________________Two roads diverged in a wood,
and I took the one less traveled.
--Robert Frost

Objavljeno: So Jul 06, 2013 2:52 pm
Napisal/-a Harka
bi morali vsi skupaj naresti en test. Kupimo vsa mogoča različna kokošja jajca, kar se do njih lahko dokopljemo in priredimo srečanje s štedilnikom, kjer vsa jajca razbijemo, povohamo in spečemo ter probamo Very Happy Več nas pride, bolj nepristransko mnenje bo Very Happy

Se javim, da na takem srečanju jajca ubijem v oštevilčene posodice, da ne bomo nepristranski, potem pa ocenjujemo Very Happy

Objavljeno: So Jul 06, 2013 3:30 pm
Napisal/-a TwityPity
No, za to oranžno barvo rumenjaka naj bi se dodajalo v hrano rdečo papriko v prahu, vsaj tako sem nekje slišal oz. prebral.
Na takšnem srečanju se mi pa zdi da boste samo pripadnice nežnejšega spola, da se slučajno kakšno drugo jajce ne ubije Laughing