Kako raste pikapolonica:
https://www.youtube.com/watch?v=l_-jiJcuNVE&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2zYWN3Q61mDs9huCIx2PrxrAZJjNJ_9CWk57LgS54qXc5CR9miqq8zRe0
Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Polonice - Coccinellidae
NEkoč sem rušil star kozolec. Ta kozolec je imel namesto vrat nabit z žeblji filc(klobučevinasta preproga). No in ko sem šel le tega trgati vstran od ogrodja, sem imel kaj videti. NA vrhu pod špero in med filcem je imel gnezdo polh ali veverica (ne vem, le veliko gnezdo je bilo), v zgužvanem delu filca pa je bilo gnezdo za več kot pest veliko polno pikapolonic. Vsaka drugačna in vseh barv. Nisem imel s čim slikati. Kaj takega več ne bom nikjer videl.