Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kaj je to za en škodljivec?
Na ohrovtu so se pojavile luknjice, na zunanjih listih, ki jih itak ne uporabim, precej, v notranjosti pa takole:
Opazila sen nekaj tehle nevemkaj-ev, ki ob pritisku počijo.
Zanima me, s čim ohrovt ubraniti pred njimi in kdaj. Nisem opazila, da bi ga kaj posebnega obletavalo ali lezlo po njem, da bi se razvili tile škodljivci._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Opazila sen nekaj tehle nevemkaj-ev, ki ob pritisku počijo.
Zanima me, s čim ohrovt ubraniti pred njimi in kdaj. Nisem opazila, da bi ga kaj posebnega obletavalo ali lezlo po njem, da bi se razvili tile škodljivci._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Ne poznam, vem pa, da rogač ne bo iz nobenega. Rogači imajo take ličinke, kot majski hrošči, le veliko večje. Najti jih ni na vrtu, ampak v trhlem lesu. Veliki rogač.
Ruby, manjka pomemben podatek, to je velikost. Prosim, daj v prihodnje zraven kako merilo, pa čeprav kovanec za en evro, če nimaš pri roki kakega merila. Bo mnogo lažje kaj prepoznati.
Na prvi fotki so skoraj zanesljivo predstavniki enakonogih rakov (Isopoda), tudi mokrice ali prašički jih imenujemo, ker imajo preveč členov za kaj drugega, gotovo pa niso žuželke. Se zvijejo v klopčič?
Na drugi fotki je ličinka ene žuželke, videti je gosenica, se pa ne vidi, če ima spredaj 3 pare nog. In zadaj, ima kake betičaste izrastke spodaj ali ne?
Kaj več bi vedel kak strokovnjak, kar tako na počez ne bi rekla nič več, nikakor pa jih, vsaj jaz, ne bi šla kar tako uničevati.
Na prvi fotki so skoraj zanesljivo predstavniki enakonogih rakov (Isopoda), tudi mokrice ali prašički jih imenujemo, ker imajo preveč členov za kaj drugega, gotovo pa niso žuželke. Se zvijejo v klopčič?
Na drugi fotki je ličinka ene žuželke, videti je gosenica, se pa ne vidi, če ima spredaj 3 pare nog. In zadaj, ima kake betičaste izrastke spodaj ali ne?
Kaj več bi vedel kak strokovnjak, kar tako na počez ne bi rekla nič več, nikakor pa jih, vsaj jaz, ne bi šla kar tako uničevati.
metuljc je napisal/a: |
...ličinka ene žuželke, videti je gosenica, se pa ne vidi, če ima spredaj 3 pare nog. In zadaj, ima kake betičaste izrastke spodaj ali ne? |
A po tem opisu lahko kdo pove, kaj bi to bilo?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Uh, hudi ste, ni kaj! Sicer pa, tisti črni je bil velik cca. 2 cm; prevelik za prašičke, ki jih jaz poznam (sivi, precej manjši). Tista na drugi sliki pa (pazite sedaj tale podatek - od moža) je imela fi 0,8 cm , dolga je bila pa cca. 2,5 cm. Kar velika reč. Jutri pogledam še druge fotografije in prilepim, če bo katera boljša, in če se še kakšen drug izrastek vidi.
Metuljc, čisto prav imaš. Prihodnjič bom dala zraven kaj, da bo mogoče oceniti velikost (čeprav ne bo hec; ta druga je bila tako ogabna). Nobene od njih nisem uničila. Sem jih pa z lopatko poslala na pot, kolikor je bilo mogoče daleč .
Metuljc, čisto prav imaš. Prihodnjič bom dala zraven kaj, da bo mogoče oceniti velikost (čeprav ne bo hec; ta druga je bila tako ogabna). Nobene od njih nisem uničila. Sem jih pa z lopatko poslala na pot, kolikor je bilo mogoče daleč .