Stran 3 od 4
Objavljeno: Po Sep 29, 2014 9:52 pm
Napisal/-a Plamenka
Tole je vse, kar sem v tej sezoni nabrala iz dveh rastlin.
Objavljeno: Sr Okt 08, 2014 8:59 pm
Napisal/-a bobolino
A je možno, da ti črni plodovi ratajo rdeči, če jih predolgo pustiš na rastlini?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Objavljeno: Sr Okt 08, 2014 9:59 pm
Napisal/-a metuljc
Moji so še na rastlini, ob južni fasadi hiše, bom videla konec tedna. Do zdaj je postajal bolj kot ne vijoličen. Nekako takle.
Objavljeno: Sr Okt 08, 2014 10:05 pm
Napisal/-a mfranc
Plamenka je napisal/a: |
Tole je vse, kar sem v tej sezoni nabrala iz dveh rastlin. |
Plamenka, sonce še na veliko greje .
Bobolino, tudi kak bolj rdečkast plod je bil pri meni, pa nisem siguren, da je bil to znak zdravja in popolne zrelosti . Sem čakal in čakal, pa ne dočakal, razen nekaj izjem, kot sem omenil.
Po sezoni se moram kar strinjati s Petrom (Semillas), da Pimenta da Neyde ostane črn, ""če nimam tako močno sonce, kot ga ima on"" - na subtropski La Palmi .
LP_________________mfranc
Objavljeno: Sr Okt 08, 2014 10:08 pm
Napisal/-a Plamenka
MFranc, pri moji Pimenti sonce ne bo pomagalo, ker nima več ne popkov, ne cvetov, ne malih plodov. Samo en samcat večji plod je še, ki bo vsak čas zrel.
Pri meni je neprimerno slabše roden, kot na primer Habanero White, pri katerem me čaka že četrta trgatev.
Objavljeno: Sr Okt 08, 2014 10:20 pm
Napisal/-a bobolino
Na celi rastlini so razen dveh vsi taki, kot jih navajate, dva pa sta popolnoma rdeča. Raste pa rastlina ob Anaheimu.
bom jutri poslikala.
okus je sicer močan za naše nevajene brbončice, ni mi pa všeč._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Objavljeno: Če Okt 09, 2014 3:59 pm
Napisal/-a mfranc
Plamenka je napisal/a: |
MFranc, pri moji Pimenti sonce ne bo pomagalo, ker nima več ne popkov, ne cvetov, ne malih plodov. |
Tudi pri meni je letos preveč takih grmov, ki so sedajle brez cvetov in zelenih plodov . Sem jih dal na čakanje, za mesec, dva, da premislim, ali gredo na zimovanje, ali na kompost .
Je pa tole mini indijansko poletje kljub temu zlata vredno. Na terasi je nekaj čilijev s plodovi in so počasi začeli zoreti, tako da sezono svežih čilijev lahko podaljšam do konca leta ...
Še Pimenta plodovi se zopet počasi nabirajo; bolje kot nič .
LP_________________mfranc
Objavljeno: Sr Avg 19, 2015 9:21 pm
Napisal/-a Trocki
Me zanima kakšne barve mora biti plod od znotraj, da se ve da je že zrel?
Pa za kaj se največ uporabljajo? Omake, sušenje,...
Objavljeno: Sr Avg 19, 2015 9:54 pm
Napisal/-a mfranc
Tole že zadošča
tu je bil mogoče še kak bolj zrel, s temnejšo notranjostjo, a ni potrebno čakati
Če ga imaš, se moraš sam odločiti kaj boš z njim; če ti bo okus všeč ....
V nekem testu so ga ocenili, da ima okus po orehih , meni ni bil preveč všeč. In je vse šlo v čili omake.
Isto mi je priporočil Peter (Semillas), kje sem seme tudi kupil; poleg tega ga je pohvalil, da da posušen in zmlet lep (stuning) prašek sive barve.
LP
P.S. po nekih mnenjih je zrel, ko se plodovi omehčajo._________________mfranc
Objavljeno: Ne Avg 23, 2015 5:31 pm
Napisal/-a muha
Moj bo verjetno tudi kmalu dozorel, bom pozorna na spremembo barve.
Semena (en plod) mi je dve leti nazaj dal TwityPity.