Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Trave

Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Sonceluna, z veseljem! Bobolino, tudi ti jo lahko dobiš, če želiš.
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Se bove zmenile za kafe a ne:)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Melona, tale tvoja cvetoča reč nikakor ni to, kar pišeš, da je. Ker ta trava izgleda takole. Na tvoji fotki nikakor ni trava.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Dobila sem jo s tem imenom. Tule je videti, da jih je več variant http://www.trajnice.com/ceniktrave.htm . Upam, da se gospa Jožica oglasi in morda pomaga identificirati rastlino.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Mirno počakaj na njen odgovor, meni se zdi kvečejmu katera od ostričevk (Cyperaceae), trava nikakor ne more biti, ker trave nikoli ne tvorijo takih socvetij.
javrgar

Odgovor Napisal/-a javrgar »

na delu dvorišča je pesek z veliko vsebnostjo apna. Čez sem dal zemljo in posejal travo, oves, deteljo. Rezultat je vedno isti: vzklije, nekaj časa raste, potem dobeseno požge. Zgleda da ko korenine pridejo do mešanice peska in apna, je to za njih preveč. Ali obstaja kakšna trava ali žito, enoletno ali večletno, ki bi dobro prenašala visoko vsebnost apna v zemlji ?____________________
javrgar

Odgovor Napisal/-a javrgar »

ali travo-zelenico pred zimo pokosite, ali pustite da je daljša / višja ? "Višja" ni pravi izraz ker itak poleže; v glavnem: naj bo čez zimo debelejši ali tanjši travni tepih ?____________________
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ima kdo Muhlenbergio capillaris - srakoperko? Na slikah mi je zelo všeč.
Odgovori