Dober, poučen, itd. film

Odgovori
brbr

Re: Dober, poučen, itd. film

Odgovor Napisal/-a brbr »

Mislim, da smo vsi, ki smo prebrali knjigo pričakovali več. Vseeno pa mi je bil film všeč zaradi res lepih posnetkov. Gotovo bom nocoj gledala drugi del.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ni podleči vsesplošni hitrosti dandanašnji.
Ob ogledu tega filma, zagotovo namenjenega širokim ljudskim množicam, ima človek čas sprocesirati informacije. Česar se pri gledanju marsičesa ne da. In od takega ogleda nam ostane bore malo, le čas nam je minil in dal, bolj hipen kot ne, užitek ali vsaj zadovoljstvo. V možganske vijuge se ne ujame skoraj nič.
Mi tule imamo zelo nadpovprečno znanje s tega področja, zato tako čutimo. Moj pogled.
Uživajmo, vseeno, ob današnjem ogledu.
brbr

Veš, Metuljc, sem tudi jaz razmišljala v tej smeri - da je bil prvi del posvečen temam (razmnoževanju) o katerih relativno veliko vemo. Mislim tudi, da je lažje pisati o teh temah, kot pa jih slikovno prikazati, ker, če bi bile vse dejavnosti dreves bolj očitne že na prvi pogled, sploh ne bi bilo toliko neznanega in presenetljivega. Tako pa se nam zdi, da se z drevesi nič ne dogaja, da pač samo stojijo in se debelijo... :lol:

Me zanima, kako bo predstavljena komunikacija.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Knjigo sem prebrala poleti in res pričakovala več. Morda popravijo vtis v naslednjih dveh delih. :roll: Tudi jaz najbolj čakam komunikacijo.
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Copatka, jaz pravzaprav ne vem, kaj sem pričakovala. Knjiga je napisana s tako ljubeznijo do dreves, da ne vem, kako to prenesti na film. Verjetno je pri tej filmski upodobitvi tako kot pri dobri knjigi po kateri potem posnamejo film. Film se mi (nam) zdi vedno slabši. Če ne drugega med branjem knjige osebno sodeluje tudi bralec, ki si vse prebrano "naslika" po svoje.

Če ne bi čitala knige, me ta dokumentarec ne bi razočaral.
copatka

Brbr, se popolnoma strinjam. Prav to me je zanimalo, kako bodo nežnost knjige prenesli na platno. Po drugi strani je bilo pa fajn videti stare vrezane napise v lubje - ko res ne pomisliš, da kar ostanejo na mestu. :D
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Ja, to je bila ena od stvari, ki so logične, ampak nanje nikoli nisem pomislila - da drevo raste od zgoraj, z vršički :oops:
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

In seveda se tudi širi.
No, mene je pa to spremljalo na službeni poti. Fino vprašanje za razumevanje koncepta rasti olesenelih rastlin.
Naloga:
Brbr in takratšenegospodbrbr sta pred 40 leti vrezala srček in inicialke 1m od tal mlade bukve ( risba). Ko sta letos, na obletnico, šla pogledat " njuno" bukev......
Kaj sta videla? Nariši in pojasni.
Ps. bukev seveda še raste.
Tako nekako. :oops:
copatka

Najbrž en zelo splješten, raztegnjen srček. :lol: Ampak v takega gre še več ljubezni. ;)
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Čisto mimo teme, ker sem nepoboljšljiva romantičarka: romantični filmi, posneti po knjigah, so zame boljši od knjig, sploh spet zame z všečnimi igralci. Boljša polovica tako pocukranih ne gleda. Otroka original brez prevoda. Ste gledali Ano Karenino? Tukaj je obratno, knjiga zame boljša od filma.

Ne vem, če smo pisali o dokumentarcu, ki je bil morda pred dvema mesecema na sporedu o hitri prehrani in kako industrija z magnetno resonanco v možganih ljudi išče občutek ugodja ob določeni mešanici in potem jo dajo v proizvodnjo. Sedaj vemo, zakaj se ne moremo upreti čipsu.
Odgovori