Nashi

Odgovori
Marjeta

Odgovor Napisal/-a Marjeta »

Jeseni posajenemu nashiju je nekaj obžrlo vse odpirajoče liste, tako da zdaj gledam prazno palico. Sad
Bojim se, da brez listov ne bo preživel.
Mu lahko kako pomagam?
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Marjeta je napisal/a:
Jeseni posajenemu nashiju je nekaj obžrlo vse odpirajoče liste, tako da zdaj gledam prazno palico. Sad
Bojim se, da brez listov ne bo preživel.
Mu lahko kako pomagam?

Ja. Tako, da počakaš na novo rast. Mislim, da kaj drugega ne moreš narediti.

Je pa bila na delu gosenica, vsaj po navadi je tako. Lahko pa bi bila tudi divjad, a dvomim, ker so tudi travniki in gozdovi v omladnem zelenju.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Zna biti povezano z invazijo gosenic na Kozjanskem in še kje, ki so obžirale brste oz. mlade poganjke na trtah. Ljudje so ponoči ob svetilkah pobirali gosenice. Čez dan so skrite.
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Tiste gosence ki so v jesen požrle breste na nashiju nimajo nobene veze z temi gosencami ki so 2tedna nazaj žrle oči na trti. Te so se zdj že zabubile._________________LP seba993
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Seba površno bereš. Jeseni je bil nashi posajen, požrto pa je sedaj!
Marjeta

Odgovor Napisal/-a Marjeta »

Ja, sedaj je bilo požrto.
Tudi sama sem pomislila na gosenice oz. na kakšne žuželke, videti pa res ni bilo ničesar.
Blizu je posajen še en nashi, ki pa zaenkrat še ima liste. Bo treba ponoči z baterijo na obhod.

Hvala vsem!
seba993

Pol pa so psovke in pedenpedi. Sam zdj so se pri nas že skoraj usi zabubili._________________LP seba993
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

seba993 je napisal/a:
Pol pa so psovke .
Od kdaj pa te škodijo rastlinam Wink Laughing Laughing Laughing
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

seba, Bizeljsko in okolica Slovenske Bistrice na 700 m nad morjem se toliko razlikujeta, da so povsem lahko gosenice iste vrste. Sem ravno te dni en dan poslušala kmetisjke nasvete, kjer so rekli, da jih bo hladno vreme upočasnilo in zna biti še kak teden težav z njimi.
seba993

muha je napisal/a:
seba993 je napisal/a:
Pol pa so psovke .
Od kdaj pa te škodijo rastlinam Wink Laughing Laughing Laughing

Sovke sem mislu. Mal sem prehiter kar se tiče tipkanja. Pedenpedi so pa zemljemerke če sem čist natančen. Pol so pa še trsni brstarji.

@metuljc sj sem napisal da so zemljemerke in sovke. Zdj moreš pri nas že imeti srečo da kero najdeš. Pa še vinska trta jim je pobegnila z rastjo tako da so se preselile drugam._________________LP seba993
Odgovori