Ja vem da je strošek še ena obora,sploh,če bi ta še pol imela svoj spalni prostor.Včasih se zdi kot neizvedljivo.Glede na velikost zunanjega tvojega kurnika bi rekel,da premajhen,da bi ga še 1x razločila z ograjo notri. Najbolje kupit mrežo 1,5 metra(imajo jih v rolah po 25m)in pred to oboro nardit kar zraven tejle še eno.Žal se ne da kupit krajše mreže,kot cel kolut,ker je ne režejo.Ti pa bi rabila od 10-15 metrov.Stane pa mislimda en zvitek 25m okol 60 eur približno.
Manjši kot imaš prostor,bolj se ravsajo med sabo,kot rekla Mesečnik!A ravs je samo v zunanji pašni obori,ker ko gredo na palice,gre žival,ki je trpinčena največkrat na svojo palico in tam se pol ponoči ne ravsajo.
Palice ki so bolj spodaj sploh ne bodo prišle do izraza in sedele bodo le na najvišjih,zato jih daj vsaj 3 na isto višino odzgoraj malce višje.Jaz jih imam na višini 1,5 metra.A imam postavljene v sistemu kot stopnice. Da lahko iz ta nižje akr skočijo na eno višje in tako do najvišje. Tut dol hodijo nektere tako,nektere pa po lestvici,ki jo včeri omenil.
Hja v skrajni sili spaln prostor lahko je skupen,a zunanje obore poskusi nardit še eno!.Jaz imam dvojne.Ene mlade so v eni stare in petelin pa v drugi in je živi mir.
Ravno dans opet nesel 1 lavor peska kokošim,ker so onega že vse popikale in razskopale.
Ja vem da je strošek še ena obora,sploh,če bi ta še pol imela svoj spalni prostor.Včasih se zdi kot neizvedljivo.Glede na velikost zunanjega tvojega kurnika bi rekel,da premajhen,da bi ga še 1x razločila z ograjo notri. Najbolje kupit mrežo 1,5 metra(imajo jih v rolah po 25m)in pred to oboro nardit kar zraven tejle še eno.Žal se ne da kupit krajše mreže,kot cel kolut,ker je ne režejo.Ti pa bi rabila od 10-15 metrov.Stane pa mislimda en zvitek 25m okol 60 eur približno.
Manjši kot imaš prostor,bolj se ravsajo med sabo,kot rekla Mesečnik!A ravs je samo v zunanji pašni obori,ker ko gredo na palice,gre žival,ki je trpinčena največkrat na svojo palico in tam se pol ponoči ne ravsajo.
Palice ki so bolj spodaj sploh ne bodo prišle do izraza in sedele bodo le na najvišjih,zato jih daj vsaj 3 na isto višino odzgoraj malce višje.Jaz jih imam na višini 1,5 metra.A imam postavljene v sistemu kot stopnice. Da lahko iz ta nižje akr skočijo na eno višje in tako do najvišje. Tut dol hodijo nektere tako,nektere pa po lestvici,ki jo včeri omenil.
Hja v skrajni sili spaln prostor lahko je skupen,a zunanje obore poskusi nardit še eno!.Jaz imam dvojne.Ene mlade so v eni stare in petelin pa v drugi in je živi mir.
Ravno dans opet nesel 1 lavor peska kokošim,ker so onega že vse popikale in razskopale.
Aha, vidiš, na to pa nisem sploh pomislila, pa je fajn ideja. To pa res lahko poskusim, ni slabo. Hvala!
Še nekaj sličic iz Doline meseca, avtorica fotografij in besedila Mesečnik:
Nov dodatek v barakarskem naselju, kot bi rekli moji domaci
Svilenke
Najprej so počivali
Potem je ena ugotovila, da bo na forumu
Piseki rastejo
Trenutno je aktualen paradiznik in kumare
Kako se tu pride dol???
Za resetkami.....
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 12 fotografijNazadnje urejal/a muha 12 Jan 2019 19:27; skupaj popravljeno 2 krat
Res mi znate prikrasti nasmeh na obraz.Razmišljav prav zdaj ko to gledam,da ako bi prej vedel za vas na forumu in sploh vedel za forum,bi morda kter od mojih dveh mladičev bil še živ,tako pa po toči zvonit je prepozno.Vas sem spoznal nekako po vsej burki.Siguren sem da bi mi pravočasno pravilno svetovli glede vzgoje .
Všeč mi je Mesečnikova rešitev o teh" toplih gredah"heh.So pa le varne živali pa so v naravi,čeprav jim kak kompost in luža vode manjka,da bi rovali in kopali.A to bodo lahko,ko bodo dovolj veliki in bo za njih zunaj pokrivke varno.heh lepo!Lep pozdrav in hval za slike!!
Na spletu najdeš rešitev za vsakršne težave. Tako je varnost za kokoške na prvem mestu. Moje kokoške ne potrebujejo tega, ker so ob mraku že v prenočišču Najprej bom predstavila gospodarja dvorišča Brahme mešanka z gospodarjem Grahaste nesnice Mešanke _________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!