Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Salvia sclarea - muškatna kadulja

Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Ne vem, čemu bi to pripisal, ker ravno nekih viškov paše trenutno ni, prej obratno.

Ja, računam, da je dvoletnica, kako uspešno se bo zasejala, pa ... Bomo videli, konkurence je precej Smile
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Zdaj pa te kadulje dišijo, in to močno opojno! Ni pa zadišala, dokler je bilo vreme hladno in deževno, čeprav je že začela odcvitati. Ko sem danes večino odpeljala na srečanje ob kavici, mi je v avtu dišalo, da bi se lahko kosala s kakšno francosko parfumerijo Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Meni ni ostala niti ena rastlina(lani sem jih delila kot za šalo).Če bo kdo imel kakšno odveč,se priporočam.lp
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Zgleda da jim je blo letos premrzlo. Jaz sem se jeseni obcudovala njihove krasne liste, letos pa tud ene ni na spregled.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

punce sejančki bodo malo kasneje, saj se sama zaseje. dvoletnica je in preskrbi za nadaljevanje svojega roda, seveda če ste ji pustili semena gor. ker ve hočete, da je vse lepo takoj škarje naredijo cvik - odeee vejica s semeni.

Sonceluna tudi zate bo ena rastlinica muškatke.lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

Na vrtu imam muškatno kaduljo. Lepo diši!

Nazadnje urejal/a Seasmoon 25 Maj 2023 19:51; skupaj popravljeno 1 krat
Life is like a game ... play it ...

Slika
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Moja je na dotik disala prav omamno. Pa ogromno tistih velikih blescece crnih divjih cebel je privabljala._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Seasmoon

Na mojo pa sploh ne hodijo čebele. Recimo, ko je cvetela glicinija, pa skozi so čebele obletavale glicinijo, na kaduljo pa ne gredo. Čudno!

Slika
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

lpmami je napisal/a:
Moja je na dotik disala prav omamno. Pa ogromno tistih velikih blescece crnih divjih cebel je privabljala.

Lesna čebela, naša največja, nenapadalna čebela. Ja, res ljubi muškatmo kaduljo.
Uporabniški avatar
Seasmoon

Ja, tudi pri meni je postala redna gostja lesna čebela na muškatni kadulji. Kako glasno brenči.

Slika
Odgovori