Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Gozdni med

Odgovori
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Deviško satje in vosek iz njega sta iz še nikoli zaleženega satja. To satje je tudi brez satne osnove, v bistvu divje satje. Lahko je snežno bele barve ali pa tudi rumeno, odvisno tudi od paše.
Tega satja se pridela zelo malo.
Za deviško satje se šteje tudi satje z osnovo, a nikoli zaleženo.
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Samo satno osnovo pa ni problem dobiti, deviško satje pa verjetno je._________________Iščem zanimive sadne vrste...
babaco

Cena ene satne osnove je 1€.
Za ceno deviškega satja pa ne vem.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Babaco tudi jaz prosim za 3 kozarce medu in se Ferdu36 že vnaprej zahvaljujem za posredništvo Smile_________________naredimo svet lepši
babaco

Če bo šlo tako naprej, bodo morale čebele še na eno pašo. Wink Cool
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Babaco, pol pač vosek, ki ga imaš. Po moje bo lih tako OK. Pa kolk je cena povej.

Irena
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Zdaj bom verjetno vprašala bedarijo ampak o čebelarjenju nimam pojma.
Kaj je to satna osnova oz. kakšno vezo ima z voskom?_________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Satna osnova je iz čistega čebeljega voska,kuhan in razkužen je pri 120 st. C.Iz takega voska zvaljajo satnice,da čebele potegnejo celice v katere potem nosijo med,matica pa zalega nov rod čebel.Če te zanima več,se oglasi pri kakem čebelarju,da ti praktično pokaže kako to izgleda._________________Narava vse povrne!
babaco

Irena, koliko voska pa rabiš ?
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Kaj pa je potem deviški vosek?_________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Odgovori