Stran 3 od 29

Objavljeno: So Okt 04, 2014 11:23 am
Napisal/-a pep
Jaz sem imel lonec zadaj na na hladilniku, ki tudi greje.

Objavljeno: So Okt 04, 2014 3:03 pm
Napisal/-a lpmami
Hladilnik je vgradni, zadaj ne morem. Na vrh kuhinjskih omaric bi pa res lahko. Hvala, Muha, za nasvet Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: So Okt 04, 2014 3:27 pm
Napisal/-a brbr
Super, Pep, dam svoj kozarec na hladilnik Very Happy_________________naredimo svet lepši

Objavljeno: To Avg 04, 2015 8:51 pm
Napisal/-a seba993
Jabolka zreže (nimam mlina Crying or Very sad) jih dam v posodo in dolijem vodo da so jabolka pokrita. Pokrijem z gazo in počakam da odvre. Ko odvre precedim in stisnem brozgo. Dam v čisto posodo in dolijem malo friškega kisa da se začne proces kisanja. Redno zračim da je proces kisanja še hitrejši.

Sem zadel bistvo?_________________LP seba993

Objavljeno: Sr Avg 05, 2015 10:10 am
Napisal/-a Kravzlj
Jaz sem poskusil s kosi jabolk, se ni obneslo.
Od takrat delam s stisnjenim sadjem. Kar pač dobim, stisnem ali drugače dobim ven sok.
Dam v sod ( ponavadi delam nad 30l . Pustim da alkoholno povre. Pretočim, da se čimbolj prezrači. Najrajre delam to skozi sito, ki pobere velike koščke in zelo razprši/prezrači kis.
Enkrat mi ni ratalo prezračit dosti, pa se ni začelo kisat. In sem potem dodal akvarijsko zračno črpalko in šem enkrat dobro prezračil.
Potem sem pa končal z hudim delom. Potem pa samo čakam. Kolikor je, pol leta, eno leto, več let.
Gobe ponavadi ne dodajam, pride sama.

To je moj način._________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "

Objavljeno: Sr Avg 05, 2015 12:45 pm
Napisal/-a seba993
Nažalost nimam možnosti metja oz stiskanja svežih jabolk. Boma jih s punco natanko narezala pa upala na najboljše._________________LP seba993

Objavljeno: Sr Avg 05, 2015 1:00 pm
Napisal/-a muha
A multipraktik imata? Če ja, lahko zmeljeta v njem.

Objavljeno: Sr Avg 05, 2015 1:22 pm
Napisal/-a Kravzlj
Koliko jabolk misliš predelat? Jaz bi našel prijatelja z mlinom. Drugače pa dobiš od Ribničana lesen mlin za 25 € . Vsaj ko sem ga jaz kupoval je bil toliko. Pa motor od pralnega stroja, pa dela sam.
Lahko pa tudi brez motorja na roke.
Sam sem premlel na ta mlin okoli 5 ton sadja, pa še kar dela. Priporočam.

LP_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "

Objavljeno: Sr Avg 05, 2015 1:44 pm
Napisal/-a metuljc
Seba, spreten kot si, naredi en kalup in tolkalo, leseno, pa stolči jabolka, polovice se bodo lepo stolkle. Včasih so tudi delali tako.

Objavljeno: Sr Avg 05, 2015 4:19 pm
Napisal/-a Dajmar
Na Senovem so mu tudi rekli "toukuc"